Tahir Elçi davası Anayasa Mahkemesi’ne taşınıyor

Diyarbakır Barosu, Tahir Elçi Cinayetinde Polislerin Beraat Kararına İtiraz Ediyor

Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi cinayetinde yargılanan polislerin beraat kararına yapılan itirazın reddedilmesinin ardından dava, Anayasa Mahkemesi’ne taşınacak.

Tahir Elçi, 28 Kasım 2015’te Sur ilçesinde basın açıklaması yaparken güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasındaki kovalamaca ve silahlı çatışma sırasında hayatını kaybetmişti. Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Elçi’nin öldürülmesiyle ilgili davada, polis memuru sanıklar Sinan Tabur, Fuat Tan ve Mesut Sevgi hakkında beraat kararı vermişti.

İstinaf Talepleri Reddedildi

Sanık polislerin beraatına yapılan itirazı değerlendiren Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 10. Ceza Dairesi, istinaf taleplerini esastan reddetti. Bu kararla beraber Tahir Elçi cinayeti davasında yargılanan polisler hakkında temyiz yolu kapanmış oldu.

Mahkemenin karar gerekçesinde, polislerin soruşturma izni alınmadan yargılandığı ancak hukuka aykırı bir unsur bulunmadığı belirtildi.

“Ahmet Davutoğlu’nun Dinlenmesi Kararından Vazgeçildi”

Diyarbakır Barosu Başkanı Abdulkadir Güleç, mahkeme kararını Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacaklarını açıkladı. Güleç, yaşam hakkı, adil yargılanma hakkı ihlalleri ve ayrımcılık yasağının ihlali gibi sebeplerle dava dosyasını Anayasa Mahkemesi’ne ileteceklerini belirtti.

Related Posts

Tutuklu Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara’dan, parti üyeliğinin askıya alınmasına ilişkin açıklama

Tutuklu Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara’dan, parti üyeliğinin askıya alınmasına ilişkin açıklama

Endonezya’da deprem: 6,7 büyüklüğünde

Endonezya’nın Maluku eyaleti açıklarında 6,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Gazze’de 5 yaş altı 650 bin çocuk açlıkla karşı karşıya

Gazze’de 5 yaş altı 650 bin çocuk açlıkla karşı karşıya

Son dakika… Özgür Özel’e Antalya’da jet soruşturma

Son dakika haberi… Özgür Özel’in, Manavgat Belediyesi’ne yönelik yapılan operasyonla ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında re’sen soruşturma başlatıldı.

Azerbaycan ve Ermenistan barış görüşmelerine başladı

Ermenistan ve Azerbaycan, Dağlık Karabağ krizinin ardından barışa en yakın adımı attı. İki ülkenin lideri, Abu Dabi’de tarihi bir zirvede buluştu.

İzmir’de kabus yine başladı: Alevler yayılıyor

Geçtiğimiz haftalarda günlerce süren orman yangınlarının ardından İzmir’in Menemen ilçesinde yeni bir yangın başladı. Hızla büyüyen orman yangınını söndürmek için ekipler çalışıyor.