Senato’dan Trump’a izin çıktı! ABD İran’ı yerle bir edebilecek

İran ve ABD Arasındaki Nükleer Krizde Son Durum

İran ve ABD arasındaki nükleer müzakereler, İsrail’in saldırısı sonucu askıya alındı. Tarafların 5. kez masaya oturmasının ardından gelişen olaylar, krizi derinleştiriyor.

İran, İsrail’in saldırısına karşılık füzelerle cevap verirken ABD, B-2 bombardıman uçaklarıyla İran’ın nükleer tesislerini vurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın nükleer tesislerine yapılan saldırıyı “muhteşem bir askeri başarı” olarak nitelendirerek, “İran’ın önemli nükleer zenginleştirme tesisleri tamamen yok edildi” açıklamasında bulundu.

Trump, İran’ın nükleer programının denetlenmesi gerektiğini savunarak, “İran uranyum zenginleştirmeye devam ederse yeniden vururuz” tehdidinde bulundu.

Senatodan Trump’a İzin Çıkmadı

ABD Senatosu, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kongre onayı olmadan İran’a karşı askeri harekatta bulunmasını engellemek amacıyla sunulan yasa tasarısını reddetti. Senatör Tim Kaine, tasarının reddedilmesi sonrası yaptığı açıklamada, “Olaylar savaşın tek bir kişinin kararına bırakılamayacak kadar büyük olduğunu gösterdi” dedi.

İran’ın Nükleer Programındaki Son Durum Ne?

İran’ın nükleer yetenekleri ve elindeki nükleer materyalin nasıl kullanılacağı merak konusu. İşte 12 gün savaş sonrası İran’ın nükleer programındaki son gelişmeler:

  • İran’ın nükleer uzmanlığı, saldırılar sonucu zarar gördü. Önemli bilim insanlarının hayatını kaybetmesiyle birlikte, nükleer teknolojideki atılımlar sekteye uğradı.
  • Uranyum madenciliği, saldırılardan etkilenmedi. Ülkede bulunan aktif uranyum madenleri hedef alınmadı ancak İsfahan’daki uranyum dönüşüm tesisi hasar gördü.
  • İran’ın uranyumu zenginleştirme süreci ciddi şekilde etkilendi. Önemli altyapılar zarar gördü ve yeni tesislerin inşası yıllar alabilir.
  • İran’ın zenginleştirilmiş uranyum stokları, uluslararası müfettişlerin dikkatini çekti. Ülkenin bu stoklarını nasıl kullandığına dair endişeler devam ediyor.

İran’ın nükleer programında yaşanan gelişmeler, bölgenin istikrarı açısından değerlendirilmeye devam ediyor. Krizin taraflar üzerindeki etkisi ve gelecekteki olası senaryolar, yakından takip ediliyor.

Related Posts

İsrailli yerleşimciler İsrail askerlerine saldırdı

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, işgal altındaki Batı Şeria’da İsrail ordu karakolunu basmaya çalıştı. İsrailli yerleşimcilerin askerlere saldırdığı kaydedildi.

Türkiye’nin dört bir yanı alevlere teslim… Ekrem İmamoğlu’ndan iktidara ‘acil’ çağrı: ‘Gücünüzü muhalefeti susturmaya değil, alevleri söndürmeye harcayın!’

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri’deki hücresinden; Türkiye’nin dört bir yanında devam eden yangınlara ilişkin olarak bir mesaj paylaştı. “Yanıyoruz!” diyen İmamoğlu, iktidara seslenerek, “Gücünüzü, milletin gerçek sesi olan muhalefeti susturmaya harcamak yerine, ülkenin dört bir yanını saran alevleri söndürmeye harcayın” dedi.

Diyarbakır’daki ‘kız kaçırma’ kavgası can aldı

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde akraba aileler arasında kız kaçırma meselesi nedeniyle çıkan silahlı kavgada Yasemin Budak (44) öldü. Olaya ilişkin 2 şüpheli gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan Millî Lideri ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan Millî Lideri ve Halk Maslahatı Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Sayılı kişi görebiliyor: Güzelliğiyle büyülüyor, dakikalar içinde hayattan koparıyor

Meksika’nın Chihuahua eyaletinde yerin 300 metre altında bulunan Kristal Mağarası, “dünyanın en çarpıcı ve en iyi saklanan sırrı” olarak tanımlanıyor. Ancak bu doğa harikasını özel kılan yalnızca güzelliği değil; mağarada birkaç dakikadan fazla kalmak, bir insanı hayattan koparmaya yetiyor…

‘Staja gidiyorum’ diye çıktı: 17 yaşındaki kız 4 gündür aranıyor

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde evden ‘staja gidiyorum’ diye çıkan 17 yaşındaki kızdan 4 gündür haber alınamıyor.