Kamu vakfında naylon fatura skandalı; Aile Bakanı’nın eşi ve MHP’li Semih Yalçın’ın oğlu istifa ettirildi!

Yunus Emre Vakfı’nda İstifalar: Naylon Fatura Skandalı

Yunus Emre Vakfı’nda yaşanan naylon fatura skandalı, Aile Bakanı Mahinur Göktaş’ın eşi ve MHP’li Semih Yalçın’ın oğlunun istifaları ile sonuçlandı. İddialara göre, her iki yöneticinin istifaları vakıf tarafından istendi.

Kamu vakfı Yunus Emre Vakfı’nda tabela şirketlerinden alınan naylon faturaların kesildiği ortaya çıkmıştı. Vergi müfettişlerince yapılan incelemede, bu skandalın detayları gün yüzüne çıktı.

Yunus Emre Vakfı Yöneticileri İstifa Etti

BirGün gazetesine göre, naylon fatura skandalının ardından vakıfta istifalar yaşandı. Başkan Yardımcıları Rahmi Göktaş ve Abdullah Kutalmış Yalçın geçtiğimiz hafta istifa ederek görevlerinden ayrıldı. İkilinin istifalarının istendiği iddia ediliyor.

Önemli İsimler İstifa Etti

Rahmi Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın eşidir. Abdullah Kutalmış Yalçın ise MHP’li Semih Yalçın’ın oğludur ve uzun süredir partisinde görev yapmaktadır.

Sahte Faturalar Ortaya Çıktı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı vergi müfettişlerinin incelemesinde, Rematek İnşaat Şirketi, Çelikkaya Organizasyon İnşaat, Ali Fide ve Evrim Cnc Makina gibi şirketlerin sahte fatura düzenlediği belirlendi.

Vakfın Başkanı ve Yönetimi

Yunus Emre Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Başkanlığını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yürütmektedir. Heyette, çeşitli bakanlık temsilcileri ve bürokratlar yer almaktadır.

Related Posts

Tayland’ı karıştıran telefon görüşmesi: Başbakan hakkında görevden uzaklaştırma kararı

Tayland Başbakanı Paetongtarn Shinawatra’nın eski Kamboçya Başbakanı Hun Sen gizli bir telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktı. Gizli görüşme haberinin basını yansıması üzerine harekete geçen Anayasa Mahkemesi, Shinawatra’yı görevden uzaklaştırdı.

Rusya korkusu! O ülkede kadınlara askerlik zorunlu oldu

Danimarka Parlamentosu’nda 11 Haziran’da kabul edilen yeni yasa ile 1 Temmuz 2025 itibarıyla 18 yaşını dolduran tüm kadınlar, erkeklerle birlikte kura sistemine tabi olacak. “KURA SİSTEMİNE DAHİL EDİLECEK” Ülkede mevcut yasaya göre 18 yaş üstü …

İçişleri Bakanlığı açıkladı: 30 gün içinde başvurmayan ehliyet sahipleri hakkını kaybedecek

31 Temmuz 2025 tarihi itibarıyla eski tip ehliyet kullanımının sona ereceğini açıklayan İçişleri Bakanlığı, halihazırda sürücü belgesini yenilemeyen 4 milyona yakın sürücüye çağrı yaptı. Bakanlık, 30 gün içinde ehliyetlerini yenilemeyenlerin trafiğe çıkmayacağını hatırlatırken, eski ehliyet sahipleri ağustos ayı itibarıyla yenileme işlemi için 7 bin 438 TL ödemek zorunda kalacak.

İsrailli yerleşimciler İsrail askerlerine saldırdı

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, işgal altındaki Batı Şeria’da İsrail ordu karakolunu basmaya çalıştı. İsrailli yerleşimcilerin askerlere saldırdığı kaydedildi.

Türkiye’nin dört bir yanı alevlere teslim… Ekrem İmamoğlu’ndan iktidara ‘acil’ çağrı: ‘Gücünüzü muhalefeti susturmaya değil, alevleri söndürmeye harcayın!’

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri’deki hücresinden; Türkiye’nin dört bir yanında devam eden yangınlara ilişkin olarak bir mesaj paylaştı. “Yanıyoruz!” diyen İmamoğlu, iktidara seslenerek, “Gücünüzü, milletin gerçek sesi olan muhalefeti susturmaya harcamak yerine, ülkenin dört bir yanını saran alevleri söndürmeye harcayın” dedi.

Diyarbakır’daki ‘kız kaçırma’ kavgası can aldı

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde akraba aileler arasında kız kaçırma meselesi nedeniyle çıkan silahlı kavgada Yasemin Budak (44) öldü. Olaya ilişkin 2 şüpheli gözaltına alındı.