Yarıyılda çocuklar tasarımın yaratıcı dünyasına adım atacak

Arkki Türkiye ile Çocuklar Yaratıcılıklarını Geliştiriyor

İSTANBUL (İGFA) – Çocukların ve gençlerin, mimarlık ve tasarım yoluyla genel inovasyon becerilerini geliştirdikleri bir yaratıcı eğitim okulu olan Arkki Türkiye, dördüncü yılında faaliyetlerine devam ediyor. 4-19 yaş aralığındaki çocuk ve gençlere yönelik eğitimler düzenleyen Arkki Türkiye, okulların yarıyıltatiline özel olarak bir dizi atölye programını hayata geçiriyor. Kuzguncuk İskelesi, İş Mekan ve Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleşecek atölyelerde, alanında uzman eğitmenler geleceğin yaratıcı liderlerine ilham verecek. Atölyelerde çocuklar, inovasyon becerilerini keşfederek yaratıcı düşünceyle sorunları analiz etmeyi, sürdürülebilir çözümler geliştirmeyi ve tasarımın temel ilkelerini pratiğe dökmeyi deneyimleyecekler.

Veliler ve çocuklar tasarım sürecini birlikte deneyimleyecek

Arkki Türkiye, bu yıl ilk kez anne babaları da atölyelerine davet ederek, onlara, yaratıcı bir süreci çocuklarıyla birlikte deneyimleme fırsatı sunuyor. Velilerin çocuklarıyla katılabileceği bu atölyelerde, ortak projeler hayata geçirilecek ve aile içi iletişim keyifli anlarla pekiştirilecek.

Yarıyıl tatili boyunca çocukları Kuzguncuk İskele’de çok çeşitli atölyeler bekliyor: Işık ve rengin etkisiyle ürün tasarımına ve kentsel tasarıma odaklanan “Rengarenk Lambam” ve “Renkli Şehrim”; iki boyutlu çizgileri üç boyutlu arazi maketine çeviren “Bahçemin Haritası”; atık malzemelerin yenilikçi kullanımlarını bina ölçeğinde düşündüren “Dönüşen Evim”; kesit model kavramını heykelsi mimari üzerinden öğretmeyi amaçlayan “Minik Dostlarımdan Evler” ve mimariyi çizgi roman tekniğiyle buluşturan “Binamın Öyküsü”. İş Mekan’da “Benim Çadırım” başlıklı bir atölye düzenlenirken; keşif gezili atölyeler kapsamında, Atlı Köşk’ün yeniden açılması şerefine bu mekanda “Mobilya Tasarımı: Emirgan’ın Mobilyaları” ve “Moda Tasarımı: Desenlerden Şapkaya” konulu atölyelerde çocuklar eğitim görecek. Çocuklarda tasarım farkındalığı geliştirmeyi hedefleyen atölyeler, yarıyıl tatilinde eğitim ve oyunu bir arada sunacak.

Türkiye Tasarım Vakfı, Finlandiya kökenli Arkki eğitim programını 2021 yılından bu yana Türkiye’de başarıyla hayata geçiriyor. Mimarlık ve tasarım odaklı yaratıcı eğitimler sunan Arkki, çocukların ve gençlerin yaratıcılıklarını bu disiplinler aracılığıyla keşfetmelerine olanak tanıyor ve onların 21. yüzyılın gerektirdiği inovasyon becerilerini geliştirmelerine destek oluyor. Program, çocuklara ve gençlere yaşadıkları alanları ve çevrelerini tasarım odaklı bir bakış açısıyla değerlendirme, farklı açılardan algılama, deneyimleme ve çeşitli yöntemlerle ifade etme bilinci kazandırmayı amaçlıyor.

Related Posts

MEB’de üst düzey değişiklik… AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne yeni isim

Millî Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü görevine Doç Dr. Ünal Eryılmaz getirildi.

YKS GÖZETMEN ÜCRETLERİ 2025 NE ZAMAN YATACAK? || ÖSYM sınav görevli ücretleri kaç TL, YKS salon başkanı ücreti ne kadar?

ÖSYM YKS gözetmen ücretleri ne zaman yatacak 2025, gerçekleştirilen YKS sınavı ardından merak konusu oldu. Geçtiğimiz hafta sonu üniversite sınavı 2025 TYT oturumu, AYT ve YDT oturumları gerçekleşti. ÖSYM YKS görevli ücreti ne kadar, ne zaman yatar sorusu sınavda görev alan öğretmenlerin odaklandığı konulardan oldu. Gözetmen, salon başkanı, gözetmen yardımcısı, bina sınav sorumlusu gibi görevlerde bulunanlar ÖSYM sınav görevli ücretleri araştırmalarına hız kazandırdı. Sınav görevli ücretleri de bu sınavlarda yer alan kişilerin hesaplarına belirlenen tarihlerde yatırılıyor. Gözler şimdi ÖSYM görevli ücreti ödeme tutarları ve tarihlerine çevrildi. Peki, ÖSYM sınav görevli ücretleri kaç TL? ÖSYM salon başkanı ücreti ne kadar, YKS görevli ücretleri ne zaman yatacak ? İşte ÖSYM görevli ücretleri 2025!

Ankara’da Yükseköğretim Kongresi’nde kimlik bunalımı masaya yatırıldı: Uluslararası katılımcılar ortak sorunlara dikkat çekti

Ankara’da düzenlenen Uluslararası Yükseköğretim Kongresi, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda üniversitelerin karşı karşıya bulunduğu kimlik krizini çok yönlü biçimde ele aldı. Kongrede, yükseköğretim sisteminin sadece yapısal değil, aynı zamanda zihinsel ve kültürel bir dönüşüme ihtiyaç duyduğu vurgulandı.

Klima nasıl tasarruflu kullanılır? Kimse o ayarı ciddiye almıyor ama klimada tasarrufun püf noktası orada!

Yaz aylarında klima kullanım süresi artınca tasarruflu kullanım yolları da araştırılan hususlar arasında yer almaya başladı. Sıcak havalarla başa çıkmanın yegane yollarından birisi olan klima kullanımı, her ne kadar ferah bir ortama zemin hazırlasa da yanlış kullanım halinde cepleri de yakabilme potansiyeli ile ürkütücü olmaktadır. Peki, klima nasıl tasarruflu kullanılır? Klimayı daha tasarrruflu kullanabilmek için neler yapmak gerekiyor? İşte, o konu hakkında bazı püf noktaları

YKS’de TYT olmadan AYT sınavına girmek mümkün mü? TYT’ye girmeyen AYT’ye girebilir mi?

YKS’de TYT olmadan AYT sınavına girmek mümkün mü sorusu merak ediliyor. YKS sınavında TYT zorunlu mu sorusu, pek çok vatandaşın gündeminde yer alıyor. Peki, AYT zorunlu mu, TYT’ye girmeyen AYT sınavına girebilir mi? İşte, ÖSYM’nin konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamalar

Diyarbakır BİLSEM’in başarısı… Depremden ilhamla dünya finaline

Diyarbakır Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), ‘Afet Destek Otomatı’ projesiyle ‘Dünyanın En İyi Okulları Ödülü 2025’te ‘Sağlıklı Yaşamı Destekleme’ kategorisinde ilk 10 finalist arasına girdi. Proje sayesinde, daha önce bilgileri alınan kronik hastalık sahipleri deprem sonrası oluşan koşullarda temel ilaçlarına ulaşabilecek.