Van Hakkari ve Muş’a yağan kar ulaşımı durdurdu

VAN, HAKKARİ, MUŞ VE BİTLİS’TE KAR YAĞIŞI ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLEDİ

VAN’DA YAŞANAN DURUM

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, kar ve tipi nedeniyle şehir genelinde ulaşımı engelleyen 162 mahalle ve 258 mezra bulunmaktadır.

Karla mücadele ekipleri, kapanan yolların açılması için çalışmalarını sürdürmektedir.

Van’ın Bahçesaray ilçesi yolu da ulaşıma kapanmış olup, açılması için çalışmalar başlatılmıştır.

HAKKARİ’DE MEYDANA GELEN OLAYLAR

Hakkari’de gece saatlerine kadar etkisini sürdüren kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkileyerek ulaşımı aksattı.

İl Özel İdaresi verilerine göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle 51 köy ve mezra yolunda ulaşım durmuş durumdadır.

Karla mücadele ekipleri, bu yolların açılması için çalışmalarına devam etmektedir.

Belediye ve karayolları ekipleri, mahsur kalan sürücülere yardım etmek için karda kar temizliği çalışmalarını gece boyunca sürdürdüler.

MUŞ’TA OLAYLAR

Muş merkez ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı, ulaşımda aksamalara neden oldu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kentin merkez ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı sonucunda 163 köy yolunun kapanmış olduğunu belirtti.

Yolların tekrar açılması için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Yentür, sürücülere zincirsiz yola çıkmamaları uyarısında bulundu.

BİTLİS’TE SON DURUM

Bitlis’te etkili olan kar yağışı nedeniyle 165 yerleşim yerine ulaşım sağlanamamaktadır.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kardan dolayı kapanan 165 köy yolunun tekrar açılması için çalışmaların başladığını belirtti.

Kurtkan, sürücülerin zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarıda bulunarak, kar yağışının ardından vatandaşların araçları ve iş yerlerinin önlerinde biriken karları temizlediğini açıkladı.

Kar nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken, belediye ve karayolları ekipleri de cadde ve kaldırımlarda kar temizliği yaparak vatandaşlara destek oldu.

Related Posts

Almanya’da tren istasyonunda bıçaklı saldırı: 12 kişi yaralandı

Almanya’nın Hamburg şehrindeki merkez tren istasyonunda düzenlenen bıçaklı saldırıda üçü ağır 12 kişi yaralandı. Saldırının sebebi henüz bilinmezken, saldırının ardından bir kadın gözaltına alındı.

DEM Parti, MHP’yi ziyaret edecek

DEM Parti, MHP’yi 27 Mayıs Salı günü saat 11:30’da TBMM’de ziyaret edecek

Bursa’da sokakları birbirine kattı: Baltalı saldırgan tutuklandı

Bursa’da elindeki balta ile bazı araçlara zarar veren şüpheli tutuklandı.

MİT yüzyılın takasında başrolde!

Türkiye, uluslararası diplomaside bir kez daha kilit rol üstlendi. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Ukrayna ile Rusya arasında yürütülen esir takası sürecinde başrolde yer aldı. “Ukrayna ile Rusya arasında yapılacak esir takasında mutlu sona bir adım daha yaklaşıldı!”

CHP’nin yeni Meclis Başkanvekili Tekin Bingöl oldu

CHP’nin yeni Meclis Başkanvekili Tekin Bingöl oldu

Öğrenci yurdundaki yangın panik yarattı!

Tuzla’da, öğrenci yurdunda çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü. Öğrenciler, duman tahliyesi sonrası tekrardan yurt binasına giriş yaparken, kısa süreli panik yaşadı.