Van Emek ve Demokrasi Platformu: ‘Roboski’yi unutmadık, unutturmayacağız’

Van Emek ve Demokrasi Platformu 28 Aralık 2011 Roboski Katliamı Protestosu

Van Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Roboski katliamının yıl dönümünde bir araya geldi. Sanat Sokağı’nda düzenlenen protestoda, “Roboski katliamını unutmadık, unutturmayacağız” yazılı pankart açıldı ve “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganı atıldı.

‘ROBOSKİ’Yİ UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ’

Van Emek ve Demokrasi Platformu Eş Sözcüsü Engin Işık, protesto sırasında yaptığı açıklamada, Roboski katliamının bir kaza olmadığını, planlanmış bir katliam olduğunu belirtti. Olayın ardından ailelere para verilerek susturulmaya çalışıldığını ve hiçbir soruşturma başlatılmadığını vurguladı.

AKP iktidarı hakkında da konuşan Işık, halka hesap vererek özgürlüklerin daim olduğu, emekten yana demokratik bir Türkiye için gereğinin yapılması gerektiğini ifade etti. “Roboski’yi unutmadık, unutturmayacağız” diyen Işık, halkın adalet taleplerine dikkat çekti.

(ANKA HABER AJANSI)

Related Posts

Özer’den operasyonlara tepki

Tutuklu Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, CHP’li belediyelere yönelik yapılan gözaltı operasyonlara ilişkin, açıklama yaptı.

Şaka yaparken arkadaşını kolonya ile yaktı

Erzurum’un Aşkale ilçesinde arkadaşı şaka yapmak için Emir Ahmet Ünal’ın (11) sol bacağına kolonya döküp ateşe verdi. Bir anda alevler içinde kalan Ünal’a arkadaşının dayısı üzerine kova ile su döküp müdahale etti. Sol bacağı ve ellerinde yanıklar oluşan Ünal, hastanede tedaviye alındı.

Türkiye-Libya anlaşması Mısır’ı da rahatsız etti

Libya’nın doğusundaki güçleri kontrol eden Halife Hafter’e bağlı Tobruk Temsilciler Meclisi’nin Türkiye ile deniz yetki sınırlarının belirlenmesi anlaşmasını onaylamak üzere olduğuna yönelik çıkan haberler sonrası Yunanistan’ın ardından Mısır’ın da harekete geçtiği öğrenildi.

Bursa’da otomobil ile motosikletin çarpıştı: 1 ağır yaralı

Bursa’da otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu 1 kişi ağır yaralandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yangın seferberliği

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Türkiye’nin yangınla mücadelesine destek vermek için ekiplerini İzmir Çeşme’ye sevk etti. Sakarya, Manisa ve Bilecik yangınlarında görevini tamamlayan ekipler, dönüş yolundayken yangın bölgesine yönlendirilirken İstanbul’dan 47 personel ile 20 adet araç ve iş makinesi gece 01.30 sularında yola çıktı.

Hamas o vakfa dair Filistinlileri uyardı

Gazze’de yönetimi elinde bulunduran Hamas, ABD ve İsrail destekli Gazze İnsani Yardım Vakfı’na (GHF) karşı sert bir uyarıda bulundu. Hamas, GHF ile işbirliği yapılmaması gerektiğini belirterek, vakfın yardım dağıtım noktalarında meydana gelen ölümlerin siviller için ciddi bir tehdit oluşturduğunu ifade etti.