Türk Kızılay, Aşevi Sayısını 91’e Çıkarmayı Hedefliyor

Türk Kızılay, 2028 Sonunda 81 İlde 91 Aşevine Ulaşmayı Hedefliyor

Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, ülke genelinde 55 aşevi açma hedefini aşmayı beklediklerini belirterek, “2028 sonunda 81 ilde 91 aşevine ulaşmış olacağız.” dedi. Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşevi sayısını arttırmak için Türk Kızılay il ve şube başkanlıklarıyla proje geliştirdiklerini söyledi.

Evlerinde tek başına yaşayan, yemek yapamayacak durumdaki yaşlı ve engellilerin bulunduğuna dikkat çeken Yılmaz, onlara “bir tabak sevgi” ulaştırmak istediklerini ifade etti. Kızılay gönüllülerinin tek başına yaşayanları ziyaret ederek hatırlarını soracağını ve ihtiyaçlarını karşılamak istediklerini belirtti.

Aşevlerinin amacının sadece ihtiyaç sahiplerine değil, afet zamanlarında da beslenme desteği sağlamak olduğunu vurgulayan Yılmaz, Kızılay’ın birinci derecede sorumlu olduğunu belirtti. Ayrıca, hayırseverlerin desteğiyle açılan aşevlerinden gün içinde binlerce kişinin faydalandığını dile getirdi.

Yılmaz, ayrıca Türkiye’de olduğu gibi Gazze’de de iftar organizasyonları düzenlediklerini ve ramazan boyunca birçok bölgede aşevi ve gıda desteği çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Haftanın 6 günü ihtiyaç sahiplerine hizmet veren aşevlerinde, vatandaşların hem evlerine yemek götürüldüğünü hem de aşevlerine gelip yararlanabildiklerini belirten Yılmaz, 2025 yılına kadar projelerini tamamlamayı hedeflediklerini ve aşevi sayısını artırmayı planladıklarını kaydetti.

Hayırseverlerin destek olmak istemesi durumunda şubelerle iletişime geçmelerinin yeterli olacağını da sözlerine ekledi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Tezcan Ekizler – Sağlık

Related Posts

Yaz aylarında vücut ısısındaki ani yükseliş ölümcül olabilir

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esra Demir, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalıkları olan bireylerin güneş çarpmalarına karşı risk altında olduğunu ve vücut ısısının ani ve kontrolsüz şekilde yükselmesinin ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

Gençlik masalları ve gerçekler: Hangisi sizi yaşlandırıyor?

Uzun yaşamın sırrı genlerde mi saklı, alışkanlıklarda mı? Kolajen, detoks, antioksidanlar Bilim ne diyor, pazarlama ne satıyor? Geroprotektif moleküllerden genetik testlere, anti-aging kürlerinden biyolojik yaş hesaplarına kadar tüm gençlik vaatlerini bilimsel süzgeçten geçirdik.

Buğulanan camlardan rahatsız mısınız? Gözlükle vedalaştıran 5 güncel yöntem

Gözlük takmadan güne başlayamıyor, denize girdiğinizde hiçbir şey görememek canınızı sıkıyor, yağmurlu havalarda ise ıslanan ve buğulanan camların rahatsızlığını mı yaşıyorsunuz? Görüş konforu kaybolan ve “artık gözlük kullanmaktan bıktım” diyen kişilerin sayısı günümüzde giderek artıyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Demir, gözlükten kurtulmada en güncel 5 yöntemi anlattı.

Kurban etini hemen poşetlemeyin: Zehirlenmeye kadar gider

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, kurban etinin doğru muhafaza edilmesi gerektiğini belirterek, “Kesilen etleri hemen poşetlere doldurup dolaba koymak büyük hata, zehirlenmeye kadar gider” dedi.

Alarmı erteliyor musunuz? Bu alışkanlık sandığınızdan daha zararlı

Sabahları ‘5 dakika daha’ diyerek alarmı erteleyenler dikkat! Uyku uzmanı Prof. Dr. Sinem İliaz, bu alışkanlığın ruh hali, öğrenme kapasitesi ve hafıza üzerinde ciddi etkileri olabileceğini söylüyor.

İlaç muhafazası için önemli uyarı: ‘Buzdolabı kapağında istifleniyor, bu çok yanlış’

İlaçlar, evde kullanılmadığı sürece buz dolabında muhafaza ediliyor. Peki bu ne kadar doğru? Uzmanlar yanıtladı.