Trump’ın savunma bakanı adayı Hegseth, ASEAN ülkelerinin isimlerini söyleyemedi

Pete Hegseth, ABD Senatosunda ASEAN Sorularını Yanıtladı

Donald Trump hükümetinin savunma bakanı olarak aday gösterdiği Pete Hegseth, dün gece ABD Senatosunda düzenlenen onay oturumunda dış politika sorularını yanıtladı.

ASEAN’ın kaç üye ülkeye sahip olduğunu soran Illinois Senatörü Tammy Duckworth’a Hegseth, ülkelerin tam sayısını bilmediğini ancak Avustralya AUKUS’ta, Güney Kore ve Japonya’nın müttefik olduklarını söyledi.

Duckworth, üç ülkenin ASEAN üyeleri olmadığını belirterek Hegseth’i eleştirdi ve daha araştırma yapması gerektiğini vurguladı.

Canlı yayımlanan oturum sonrası, sosyal medyada Hegseth’e yönelik tepkilerin yoğun olduğu ve bazı kullanıcıların alaycı ifadeler kullandığı görüldü.

Kullanıcılar, Hegseth’in uluslararası müzakerelerde liderlik ve kabiliyet eksikliği olduğunu iddia ederek eleştirdi.

ASEAN Hakkında Bilgi

Bangkok’ta 1967’de kurulan ASEAN, Vietnam, Tayland, Singapur, Filipinler, Myanmar, Malezya, Laos, Endonezya, Kamboçya ve Brunei’yi bir araya getirerek hükümetler arası işbirliği ve ekonomi diplomasisini hedeflemektedir.

Doğu Timor’un 11. ülke olarak birliğe katılma planları yapılmaktadır.

ABD’nin müttefikleri Tayland ve Filipinler, ASEAN üyesi ülkeler arasındadır.

ABD, Çin’in bölgesel nüfuzuna karşı ASEAN’ın bölgesel etkisinden faydalanmaya çalışmaktadır.

ASEAN, 3 trilyon doların üzerinde Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’ya ve 650 milyonun üzerinde nüfusa sahip olup bölgesel ekonomik ve güvenlik işbirliğini amaçlamaktadır.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Son dakika… Özgür Özel’e Antalya’da jet soruşturma

Son dakika haberi… Özgür Özel’in, Manavgat Belediyesi’ne yönelik yapılan operasyonla ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında re’sen soruşturma başlatıldı.

Azerbaycan ve Ermenistan barış görüşmelerine başladı

Ermenistan ve Azerbaycan, Dağlık Karabağ krizinin ardından barışa en yakın adımı attı. İki ülkenin lideri, Abu Dabi’de tarihi bir zirvede buluştu.

İzmir’de kabus yine başladı: Alevler yayılıyor

Geçtiğimiz haftalarda günlerce süren orman yangınlarının ardından İzmir’in Menemen ilçesinde yeni bir yangın başladı. Hızla büyüyen orman yangınını söndürmek için ekipler çalışıyor.

Kırşehir’de içme suyu skandalı: Su kesintilerinin ve musluklardan çamur akmasının nedeni ortaya çıktı

Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda konuşan Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileri; sorumluluk alanlarındaki su kuyularının bakım ve onarımıyla temiz su temin ettiklerini ifade etti. DSİ yetkilileri …

Bahçeli’nin “İmamoğlu davası canlı yayınlansın” mesajına Erdoğan’dan sürpriz destek

Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel’in İBB davalarının canlı yayınlanması talebine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin destek vermesinin ardından bir açıklama da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da açıklama geldi. Erdoğan, “Bana göre gayet güzel bir takdirdir, hayırlı olur” dedi.

Dolandırıcı yapay zeka, ABD hükümetinin başını yaktı

Yapay zekâyla Marco Rubio’nun sesini ve kimliğini taklit eden bir kişi, ABD’li ve yabancı üst düzey yetkililere mesaj gönderdi. Signal üzerinden yürütülen bu girişimin bilgi sızdırma amacı taşıdığı düşünülüyor. Dışişleri Bakanlığı olayla ilgili soruşturma başlattı.