TCL’nin yeni televizyon serisi görüntü ve ses kalitesine odaklanıyor

TCL’nin Yeni Televizyon Serisi Görüntü ve Ses Kalitesine Odaklanıyor

TCL, akıllı televizyon pazarında dikkat çeken yeni serisi T6C-UK ile kullanıcıların karşısına çıktı. 43 inçten başlayıp 85 inçe kadar uzanan ekran seçenekleriyle sunulan bu modeller, görüntü kalitesinden kullanım kolaylığına kadar birçok alanda iddialı.

QLED panele sahip olan T6C-UK serisi, 4K HDR Pro ve Quantum Dot teknolojisiyle donatılmış. Dolby Vision ve HDR10+ desteği sayesinde görüntüler daha canlı, kontrastlar daha derin. Ayrıca geniş açılarda bile net görüntü sunan HVA panel teknolojisi tercih edilmiş. Özellikle 55 inç ve üzerindeki modellerde yer alan 120Hz oyun modu, HDMI 2.1 ve düşük gecikme özelliğiyle birlikte oyunseverler için performans odaklı bir deneyim sunuyor.

Cihazlar, kutudan çıktığı anda Fire TV işletim sistemiyle geliyor. Netflix, Prime Video, Disney+ ve benzeri uygulamalara tek tuşla erişmek mümkün. Alexa destekli kumanda sayesinde sesle arama yapılıyor, uygulamalar açılıyor ya da akıllı ev cihazları kontrol edilebiliyor.

Bu seriyi diğerlerinden ayıran noktalardan biri ise “Freely” adlı platform. Anten ya da uydu bağlantısına ihtiyaç duymadan canlı TV izleme imkânı sunan bu özellik, özellikle kabloyla uğraşmak istemeyen kullanıcılar için öne çıkıyor.

Tüm modellerde Dolby Atmos desteği bulunuyor. En büyük model olan 85 inçlik versiyon ise entegre 2.1 kanallı Onkyo ses sistemi ve subwoofer ile sinema havasını evin içine taşıyor. TCL T6C-UK serisi çok yakında satışta olacak. Fiyatlar ekran boyutuna göre değişiyor: 43 inç modeli yaklaşık 430 dolar, 85 inçlik amiral gemisi ise 1.350 dolar civarında olacak.

Related Posts

iPhone kullanıcılarına acil güncelleme uyarısı

Apple, geçtiğimiz ay iOS 18.4 güncellemesi ile bazı yenilikler sunmuştu. Şimdi ise iPhone kullanıcıları için yeni bir güncelleme daha geldi. iOS 18.5. Bu güncelleme, güvenlik açıklarını kapatıyor ve bazı yeni özellikler ekliyor. Apple, kullanıcıların bu güncellemeyi acilen yüklemelerini tavsiye ediyor.

Türkiye’nin sosyal medya tablosu: O uygulama 58.4 milyon kişi ile zirvede

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’deki internet ve sosyal medya kullanımına dair çarpıcı verileri paylaştı. “Dijital 2025 Türkiye Raporu”na dayandırdığı açıklamasında, sosyal medya kullanıcı sayısının 58,5 milyona yükseldiğini belirtti.

D Tech Cloud IDC Türkiye, CIO Summit 2025’te ‘platinum sponsor’ olarak yer aldı

Teknoloji firması D Tech Cloud, 7-8 Mayıs tarihlerinde Sapanca’da düzenlenen IDC Türkiye CIO Summit 2025’te platinum sponsor olarak yer aldı.

Kayıp tektonik levha yeniden ortaya çıkıyor…

Utrecht Üniversitesi’nden jeologlar, on yılı aşkın süredir varlığı öngörülen “Pontus Plakası” adı verilen dev tektonik levhayı, manto tabakasındaki sıcaklık anomalileri ve geniş saha verilerini birleştirerek dijital ortamda yeniden ayağa kaldırdı.

Galaxy S25 Edge için sonunda lansman tarihi duyuruldu

Akıllı telefonlarda amiral gemisi segmentinde işler iyice kızışıyor. Apple ile ilgili çıkan dedikoduların ardından Samsung’tan beklenen duyuru geldi ve Galaxy S25 Edge modeli için lansman tarihi açıklandı.

WhatsApp’a yapay zekalı özet geliyor

Facebook ve WhatsApp’ın sahibi Meta, Private Processing adlı yeni teknolojisiyle yapay zekâ destekli özellikleri tam gizlilikle sunmayı hedefliyor. Bu sistem sayesinde kullanıcı mesajlarına ne Meta ne de WhatsApp erişebilecek; tüm işlemler güvenli ve şifreli bir ortamda gerçekleşecek.Bu doğrultuda, WhatsApp’ın Android için yayınladığı 2.25.15.12 beta sürümünde dikkat çeken yeni bir özellik ortaya çıktı: mesajların özel olarak özetlenmesi.