Suriye’de eğitimin İslam çizgisine getirileceği kaygıları artıyor

Suriye’de Eğitim Müfredatında Değişiklik Tartışmaları

Suriye’de geçiş hükümetine bağlı İslamcı yetkililerin okul müfredatını toplumdan geri bildirim almadan değiştirdiği konusunda endişeler artıyor. Geçiş hükümetinin eğitim bakanlığının Facebook sayfasında tüm sınıflar için yayımlanan müfredatta İslam odaklı değişikliklerin olduğu görülmekte. Ayrıca, Esad ailesine dair tüm referanslar kaldırılmış durumda. Örneğin, “Ülkeyi korumak” ifadesi “Allah’ı korumak” şeklinde değiştirilmiş.

Geçici hükümetin eğitim bakanı Nazı El Kadri ise müfredatın çok fazla değişmediğini, özel komiteler kurulana kadar aynı kalacağını belirtti. Bilim eğitiminden evrim ve büyük patlama gibi konuların çıkarılması da planlanan değişiklikler arasında. Ayrıca, Suriye’de İslam öncesi tanrılara ve heykellere dair fotoğrafların da kaldırıldığı görülüyor.

Protesto çağrılarına rağmen bazı Suriyeliler bu değişikliklere destek verirken, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri de endişelerini dile getiriyor. Yeni liderliğin farklı grupların seslerini dinlemekte isteksiz olabileceği endişesi taşınıyor. Yeni okul döneminin başlaması öncesinde pazar günü protestolar düzenlenme çağrıları yapılırken yetkililer Ulusal Diyalog Konferansı düzenleyeceklerini açıklamışlardı. Bu konferansta Hristiyanlar, Kürtler, sanatçılar ve entelektüellerle toplantılar gerçekleştirilecek ve ülke geleceği hakkında kararlar alınacak.

Related Posts

DEM Parti, Meclis’te Sırrı Süreyya Önder için taziyeleri kabul etti

DEM Parti, Meclis’te Sırrı Süreyya Önder için taziyeleri kabul etti

DİSK ve belediye imzaladı, en düşük işçi maaşı 42 bin 287 TL oldu

Narlıdere Belediyesi ve DİSK’e bağlı Genel-İş 4 No’lu Şube arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varıldı, imzalar atıldı. Buna göre, en düşük işçi maaşı bekar çalışanlar için aile yardımı ile birlikte 42 bin 287 TL, evli çalışanlar için 43 bin 131 TL oldu. Belediye Başkanı Erman Uzun, “Her iki tarafın da yapıcı ve olumlu yaklaşımıyla uzlaşmayla sonuçlanan toplu iş sözleşmesi görüşmelerimiz çalışma arkadaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olsun” dedi.

Samsun’da iki ilçeye uyuşturucu operasyonu: 6 kişi gözaltına alındı

Samsun’un Havza ve İlkadım ilçelerinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 6 şahıs gözaltına alındı.

Reformcu ve muhafazakar kardinaller, yeni papayı seçmek için toplanıyor

Katolik dünyası yeni liderini arıyor. Papa Francis’in ardından Sistine Şapeli’nde toplanacak kardinaller, siyah ya da beyaz dumanla belirlenecek tarihi bir seçim için günler sürecek bir sürece giriyor. Gelenekçilerle reformcuların karşı karşıya geldiği konklav, 1,4 milyar inananı etkileyecek.

Pakistan Savunma Bakanı’ndan Hindistan’a uyarı: ‘Su bizim kırmızı çizgimizdir’

Pakistan Savunma Bakanı Khavaja Muhammed Asıf, Hindistan’a, “ülkesine su akışını engelleyecek adımlardan kaçınma” uyarısında bulunarak, “Su bizim kırmızı çizgimizdir. Gelecekte savaşlar su yüzünden çıkacak” dedi.

Bağ evinin bahçesinden çıktı, Jandarma harekete geçti

Tokat’ta bir bağ evinin bahçesinde izinsiz kazı yapan 4 kişi, üzerinde Antik Yunanca ‘ΤΡΥΦΗ’ yazan ve bir kadın figürü bulunan mozaik buldu. Jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalanan şahıslardan 2’si tutuklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir