Reuters: Yemen’den atılan füzeyi engellemek için ABD’nin THAAD sistemi kullanıldı

Husiler, ABD ve İngiltere’nin Sana’ya Hava Saldırısı Düzenledi

Yemen’deki Husiler, ABD ve İngiltere’nin başkent Sana’ya hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. Husilerin El Mesirah televizyon kanalında yayınlanan habere göre, saldırı, Ma’ain bölgesindeki 21 Eylül Parkı’nı hedef aldı. Saldırı sebebiyle ölüm ya da yaralanma yaşanıp yaşanmadığı hakkında bilgi verilmedi. İngiltere ya da ABD’den henüz bir açıklama gelmedi. Söz konusu saldırı, İsrail’in Sana ile Hudeyde kentlerine düzenlediği hava saldırılarından bir gün sonra gerçekleşti.

Bu saldırıyla ilgili Reuters haber ajansına konuşan bir kaynak, ABD’nin ekim ayında İsrail’e yerleştirdiği Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması (THAAD) sisteminin ilk kez bir füzeye müdahale etmek için kullanıldığını ifade etti. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) konu hakkında henüz bir yorum yapmadı. THAAD sisteminin başarısının analiz edileceği belirtildi.

‘Hayatta Kalıp Kalamayacağımdan Emin Değildim’

İsrail’in Yemen’in başkenti Sana Uluslararası Havalimanı’na düzenlediği saldırı sırasında havalimanında bulunan DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, saldırı sırasında hayatta kalıp kalamayacağından emin olmadığını belirtti. Patlamaların şiddetli olduğunu ve kulaklarının hala çınladığını dile getirdi. DSMO Genel Direktörü, saldırıdan sonra havalimanında mahsur kaldıklarını ve endişe duyduklarını ifade etti.

Ghebreyesus, saldırı sırasında yaşadığı korkuyu ve olayları anlattı. Havalimanında bulunan BM personelinin tahliye edildiği bilgisi paylaşıldı. Sivillere ve insani yardım görevlilerine yapılan saldırıların durdurulması gerektiği vurgulandı.

Related Posts

İYİ Parti Genel Başkanı: Türkiye, ülkeleri kınamanın ötesine gidecek bir tavır belirlemeli

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, İsrail’in İran’a yönelik saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

İsrail saldırıyı İran’daki gizli üsten başlatmış

İsrail’in İran’a yönelik düzenlediği saldırıların perde arkasında daha önce başlatılmış gizli faaliyetlerin olduğu öne sürüldü.

ABD’den İran’a yapılan saldırılar hakkında açıklama

İsrail ordusu gece saatlerin İran’ın iç kısımlarına hava saldırısı düzenlemeye başladı. Saldırılarda İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Hüseyin Selami ve çok sayıda bilim insanının öldüğü belirtildi. İran’ın nükleer çalışma yürüten tesislerin de …

Ezana da savaş açtılar: Aşırı sağcı Ben-Gvir ‘mantıksız gürültü’ demişti, harekete geçtiler

İsrail polisi, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in direktifleri doğrultusunda, 3 camide ezanları susturmak için yaptırım raporu düzenledi. Ben-Gvir daha önceden yaptığı açıklamada “Mantıksız gürültünün azaltılmasına yönelik bir politikaya öncülük etmekten gurur duyuyorum” ifadelerini kullanmıştı.

CHP’li Gökhan Günaydın ‘Bunu ilk kez paylaşıyorum’ diyerek anlattı! Soruşturmalarda sıra Ferdi Zeyrek’e mi geliyordu?

CHP’li Gökhan Günaydın, yaşamını yitiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e ilişkin çarpıcı açıklamada bulundu. Zeyrek’in ölümünden önce çeşitli duyumlar aldığını ifade eden Günaydın, “Ferdi Başkan’a bile bir soruşturma, koşturma sürecinin başlayabileceğini hissediyordum. Buna ilişkin raporlar dolanıyordu ortalıkta” diye konuştu.

TBMM Genel Kurulu’nda Başkanlık Divanı belli oldu

TBMM Genel Kurulu’nda 28. Dönem İkinci Devre TBMM Başkanlık Divanı’nda görev yapacak 4 Meclis Başkanvekili ile katip üyeleri ve idare amirleri için seçim yapıldı. Meclis Başkanvekilleri, CHP’den Tekin Bingöl, MHP’den Celal Adan, AK Parti’den Bekir Bozdağ, DEM Parti’den ise Pervin Buldan oldu.