Öğretmen atamalarında yeni dönem başlıyor: Milli Eğitim Akademisi’nin detaylar ilk kez açıklandı

Yeni Dönemde Öğretmen Atamaları Başlıyor

1 Eylül itibarıyla öğretmen atamalarında yeni bir dönem başlıyor. Milli Eğitim Akademisi, 10 bin öğretmen adayının istihdamı için çalışmalarını sürdürüyor.

“Öğretmenler, Aday Öğretmenleri Yetiştirecek”

Akademi hakkında detayları TRT Haber’e aktaran Milli Eğitim Akademisi Başkanı Cevdet Vural, özellikle uygulama becerilerinin önemli olduğunu belirtti. Akademide öğretmenlerin öğretmenlik yetiştirme sürecine katılacağını ve uzman öğretmen unvanına sahip olanların eğitim personeli olarak istihdam edilebileceğini açıkladı.

  • “Özelakle uygulama becerileri bizim için çok önemli. Yani kişinin bilgisi kadar bu bilgiyi sınıfa nasıl taşıdığını kendi hitap ettiği öğrenci kitlesine nasıl aktardığı meselesi dolayısıyla biz akademide uygulamalı beceri setini kazansın isteriz. Öğretmenlerin öğretmen yetiştirme sürecine dahil olacağı bir dönemle karşılaşacağız uzman ve başöğretmen unvanına sahip öğretmenlerimiz yapılacak çeşitli değerlendirmeler sonucunda eğitim personeli olarak istihdam edilebilecek. Üniversitelerde doktor öğretim üyesi ve üstün unvanlarda bulunan kişiler bize gelip eğitim personeli olabilecek.”

Adaylara Akademi Giriş Sınavı ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi Uygulanacak

  • Öğretmen adayları için KPSS şartı aranmayacak. Akademi giriş sınavı ve öğretmenlik alan bilgisi testi yapılacak.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’nde 50 soru için 90 dakika süre verilecek. Adayların sınav başarı sıralaması, sınav ortalamasına göre belirlenecek.

Vural sınavla ilgili şu bilgileri paylaştı:

  • “80 soru AGS 50 soru da ÖABT testinden iki ayrı testin yüzde 50 ayrı ortalaması alınarak 17 alan bu şekilde seçilecek. Başta İngilizce, Fransızca olmak üzere 10 yabancı dil alanımız ise hem YDS‘ye hem AGS‘ye girecek. Sözel ve sayısal yetenek yüzde 18.75’lik bir ağırlığa sahip olacak eğitimin temel kavramları ve kuramları dediğimiz yüzde 30 mevzuat, yüzde 10 coğrafya, yüzde 10 tarih, yüzde12,5 şeklinde bir ağırlığı olacak.”

Öğretmen adayları, en fazla 14 ay sürecek bir eğitim programına katılacaklar. Eğitimler, hem teorik hem de uygulamalı derslerden oluşacak.

Atamaya esas başarı puanı, teorik derslerin %40’ı ile uygulamalı derslerin %60’ı toplanarak belirlenecektir.

Milli Eğitim Akademisi Başkanı Vural, ilave eğitim merkezlerinin açılışının yapılacağını ve İstanbul, Ankara, Erzurum, Mersin, Rize, Aksaray ve Tokat gibi illerde akademi binalarının kurulacağını belirtti.

Related Posts

23 Nisan liseler tatil mi?

23 Nisan resmi tatil olması nedeniyle, bugün yani 22 Nisan’ın da tatil olup olmadığı gündeme geldi. Çalışanlar ve öğrenciler, 22 Nisan Salı günü tatil mi sorusuna yanıt aramaya başladı. 23 Nisan liseler tatil mi? 23 NİSAN LİSELER TATİL Mİ? 23 …

Türkiye Rafting Şampiyonası’nda İkinci Gün Heyecanı

– Türkiye Rafting Şampiyonası’nın ikinci gününde de heyecan doruktaydı BAYBURT – Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Bayburt’ta düzenlenen Üniversiteler Arası Türkiye Rafting Şampiyonası ikinci gün etkinlikleri, renkli görüntülere …

Boşanmalardaki Artışın Nedeni: Anlaşılmayan Beklentiler

Anlaşılmayan beklentiler boşanmaları artırdı Aile Danışmanı Selver Yazıcı: “Boşanan insanların birbirini tanımadan ve beklentilerini anlamadan evlilik kurduklarını anlıyoruz” “2023’te 173 bin olan boşanma sayısı 2024’te 187 bin oldu” “Boşanmaların …

Kadın Çiftçilerin İklim Değişikliğiyle Mücadele Eğitimi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Mühendislik Fakültesi, iklim değişikliğinin tarım üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak ve kadın çiftçilerin bu süreçteki rolünü güçlendirmek amacıyla eğitim programı düzenledi. Mühendislik Fakültesi …

Harvard Üniversitesi, Trump Yönetimine Dava Açtı

HARVARD Üniversitesi, federal fonları durduran Trump yönetimine dava açtığını duyurdu. Harvard Üniversitesi, ABD Başkanı Donald Trump’ın fonları dondurma kararına karşı dün Boston’daki federal mahkemede dava açtı. Konuyla ilgili açıklamayı …

Öğrencileri okula kilitlediler

Proje okulları atamaları protestolarında öğrencilerin okula kilitlenmesine ilişkin konuşan Eğitim-İş Genel Sekreteri Seher Ergin, “Bu bir güvenlik uygulaması değil, açıkça bir baskı rejiminin yansımasıdır” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir