Muhalif lider cezaevinde siyasi parti kurdu

Başkent Kampala’da Özgürlük için Halk Cephesi Partisi Açılış Etkinliğine Büyük Katılım

Başkent Kampala’da düzenlenen Özgürlük için Halk Cephesi Partisi’nin açılış etkinliğine, Besigye’nin destekçileri yoğun bir katılım gösterdi.

Özgürlük için Halk Cephesi Sözcüsü İbrahim Ssemujju, hapiste bulunan Besigye hakkında, “Besigye’nin hiçbir suç işlemediği halde hapse atıldığını” belirtti.

Halen hapiste bulunan Besigye’nin, 2026 genel seçimlerinde oy pusulasında yer alıp almayacağı ise belirsizliğini koruyor.

4 kez devlet başkanlığına aday olan Besigye, Devlet Başkanı Yoweri Museveni hükümetini devirmeyi planladığı suçlamasıyla Kasım 2024’ten beri hapiste bulunmaktadır.

Uganda’nın 1986 yılından bu yana iktidarda bulunan lideri Museveni, 2026’da yapılacak genel seçimlerde bir dönem daha aday olmayı planladığını açıklamıştı.

Ana muhalefet partisi Ulusal Birlik Platformu (NUP) ise liderleri Robert Kyagulanyi’yi 2026 seçimlerinde devlet başkanlığı için aday göstermiştir.

Related Posts

AKP’li Serap Yazıcı Özbudun: ‘Ben CHP’li seçmenden destek alırken bu desteği CHP’li olarak almadım’

AKP Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun, “Ben CHP’li seçmenden destek alırken bu desteği CHP’li olarak almadım. Altılı masanın bir parçasıydık ve o ittifakın bir üyesi olarak aday gösterildim ve orada gece gündüz CHP’li adaylardan da daha çok alın teri dökerek çalıştım. Aldığım oylar alın terimle aldığım oylardır” dedi.

PKK/YPG uzantısı için ABD cüzdanı açtı

ABD, 2026 bütçesinde YPG/PKK’nın omurgasını oluşturduğu SDG’ye 130 milyon dolarlık yardım öngördü. Fon, maaş, eğitim ve cezaevi altyapısını kapsıyor. Pentagon, ortaklığı sürdürmekte kararlı olduğunu vurgularken, SDG Komutanı Mazlum Abdi ile bu hafta yeni temas bekleniyor.

Saray siyasi ifade özgürlüğünü sonlandırma derdinde! Özel hakkında 2’nci fezleke yolda…

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında Adana, Antalya ve Adıyaman belediye başkanlarının gözaltına alınmasına yönelik konuşmasındaki ifadeleri nedeniyle soruşturma başlatıldı. Bu soruşturmayla Özel hakkında 2’nci fezlekenin TBMM’ye gitmesi bekleniyor. Soruşturmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan anayasa hukukçusu Prof. Dr. Şule Özsoy Boyunsuz; “Ana muhalefet partisi lideri tarafından yapılan konuşma; siyasi değer yargıları içeren sert ancak tehdit ya da hakaret içermeyen bir konuşmadır. Rekabet edilmemesi mi bekleniyor?” dedi.

Aydın’daki orman yangını ekipleri harekete geçirdi

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde makilik ve zeytinlik alanda çıkan yangına ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.

DEM Parti İmralı ziyaretini tamamladı

Büyük bir titizlikle yürütülen ‘Terörsüz Türkiye’ sürecinde terör örgütü PKK’nın kısa bir süre sonra silah bırakacağı belirtilirken, DEM Parti heyeti bugün İmralı’ya gitti.

Üniversitede skandal! 22 bin 960 kişinin bilgileri çalındı

Adı sık sık skandallarla gündeme gelen Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi, şimdi de kişisel verilerin çalınmasıyla gündeme geldi. Üniversitede çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu 22 bin 960 bin kişinin kişisel verilerinin çalındığı ortaya çıktı.