“Kur’an-ı Kerim yakıldı” iddiaları sonrası arbede çıktı!

Maharashtra’nın Nagpur Kentinde Babür İmparatorluğu Hükümdarı Evrengzib’in Türbesi Protesto Edildi

Hint gazetesi The Hindu’nun haberine göre, Nagpur kentindeki göstericiler, Babür İmparatorluğu hükümdarı Evrengzib’e ait türbenin yıkılması talebiyle protesto düzenledi.

Gösteriler esnasında Kur’an-ı Kerim’in yakıldığına dair söylentiler çıktı ve bu durum göstericiler ile Müslümanlar arasında arbedeye neden oldu.

Çıkan arbede sırasında araçlar ateşe verilirken birçok ev ve iş yeri de tahrip edildi.

Emniyet yetkilileri, 12 polisin yaralandığını ve 50’den fazla göstericinin gözaltına alındığını bildirdi.

Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi

Nagpur’da asayişi sağlamak amacıyla kentin bazı bölgelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Emniyet yetkilileri, yasağın ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacağını açıkladı.

Durumun kontrol altında olduğunu belirten emniyet yetkilileri, bölge sakinlerine güvenlik sağladıklarını ifade etti.

Hindustan Times gazetesinin haberine göre, Maharashtra Eyaleti Azınlık Komisyonu Başkanı Pyare Khan, olayın Nagpur sakinlerinin değil, dışarıdan gelen kişilerin toplumsal uyumu bozmak amacıyla gerçekleştirdiğini iddia etti.

Maharashtra Başbakanı Eknath Shinde ise yaptığı açıklamada, polisin olayın önceden planlanıp planlanmadığını araştırdığını belirtti.

 

KAYNAK: AA

Related Posts

DEM Parti, Meclis’te Sırrı Süreyya Önder için taziyeleri kabul etti

DEM Parti, Meclis’te Sırrı Süreyya Önder için taziyeleri kabul etti

DİSK ve belediye imzaladı, en düşük işçi maaşı 42 bin 287 TL oldu

Narlıdere Belediyesi ve DİSK’e bağlı Genel-İş 4 No’lu Şube arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varıldı, imzalar atıldı. Buna göre, en düşük işçi maaşı bekar çalışanlar için aile yardımı ile birlikte 42 bin 287 TL, evli çalışanlar için 43 bin 131 TL oldu. Belediye Başkanı Erman Uzun, “Her iki tarafın da yapıcı ve olumlu yaklaşımıyla uzlaşmayla sonuçlanan toplu iş sözleşmesi görüşmelerimiz çalışma arkadaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olsun” dedi.

Samsun’da iki ilçeye uyuşturucu operasyonu: 6 kişi gözaltına alındı

Samsun’un Havza ve İlkadım ilçelerinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 6 şahıs gözaltına alındı.

Reformcu ve muhafazakar kardinaller, yeni papayı seçmek için toplanıyor

Katolik dünyası yeni liderini arıyor. Papa Francis’in ardından Sistine Şapeli’nde toplanacak kardinaller, siyah ya da beyaz dumanla belirlenecek tarihi bir seçim için günler sürecek bir sürece giriyor. Gelenekçilerle reformcuların karşı karşıya geldiği konklav, 1,4 milyar inananı etkileyecek.

Pakistan Savunma Bakanı’ndan Hindistan’a uyarı: ‘Su bizim kırmızı çizgimizdir’

Pakistan Savunma Bakanı Khavaja Muhammed Asıf, Hindistan’a, “ülkesine su akışını engelleyecek adımlardan kaçınma” uyarısında bulunarak, “Su bizim kırmızı çizgimizdir. Gelecekte savaşlar su yüzünden çıkacak” dedi.

Bağ evinin bahçesinden çıktı, Jandarma harekete geçti

Tokat’ta bir bağ evinin bahçesinde izinsiz kazı yapan 4 kişi, üzerinde Antik Yunanca ‘ΤΡΥΦΗ’ yazan ve bir kadın figürü bulunan mozaik buldu. Jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalanan şahıslardan 2’si tutuklandı.