Karabük’te Muhtarların Mazbataları İptal Edildi

KARABÜK’te 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde Aydınlıklevler Mahallesi muhtarlığını kazanan Fahri Bostancı’nın (57) geçmişte aldığı bir hapis cezası nedeniyle İlçe Seçim Kurulu mazbatasını iptal etti. Yenilenen seçimlerde muhtar seçilen eşi Aysun Bostancı’nın da (57) muhtarlık görevi 2021 yılında hakkında açılan dava kapsamında aldığı hapis cezası nedeniyle düşürüldü.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Aydınlıklevler Mahallesi muhtarlığını kazanan Fahri Bostancı; 2014 yılında karıştığı bir kavga nedeniyle 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Mahkeme aldığı cezayı erteledi. İlçe Seçim Kurulu ise Fahri Bostancı’nın adaylık şartlarını taşımadığı gerekçesiyle mazbatasını iptal etti ve seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Bunun üzerine 2 Haziran’da yenilenen seçimlerde aday olan Fahri Bostancı’nın eşi Aysun Bostancı üç erkek rakibini geride bırakarak 70 oy farkıyla mahalle muhtarı seçildi.

Aysun Bostancı’nın da 2021 yılında teyzesi ve çocuklarıyla yaşadığı bir arbede nedeniyle hakkında ‘Nitelikli yağma’ suçlamasıyla dava açıldı. Bostancı hakkında Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi. Hapis cezasının kesinleşmesiyle birlikte Aysun Bostancı’nın muhtarlığı da düşürüldü.

Aydınlıkevler Mahallesi’nde 1 Haziran tarihinde tekrar muhtarlık seçimi yapılacak.

Related Posts

Gönen’de Nitelikli Yağma Operasyonu

Balıkesir’in Gönen ilçesinde 4 kişi nitelikli yağma suçundan tutuklandı.

İspanya 14 farklı noktada orman yangını: 7 ölü

İspanya’da 14 farklı noktada devam eden orman yangınlarıyla mücadelede 7 kişi hayatını kaybetti. Ülke genelindeki yangınlarda 157 bin hektarlık alan kül oldu.

LaLiga | Alaves – Levante Maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

İspanya LaLiga’da heyecan kaldığı yerden devam ediyor. İlk hafta mücadelesinde Alaves ve Levante karşı karşıya geliyor. Sezonun iddialı takımlarından Levante, zorlu Alaves deplasmanından üç puanla dönmeyi hedefliyor.

Türk Medikal Firması 80 Ülkeye İhraç Yapıyor

Doratek Medikal, ithalata bağımlı medikal ürünleri yerli üretimle 80 ülkeye ihraç ediyor.

Tavas’ta Çocuklara Ücretsiz Yüzme Kursu

Tavas Belediyesi, kırsal mahallelerden gelen 250 çocuğa yaz dönemi yüzme kursu düzenleyerek, onlara yüzme öğretiyor ve sosyal bir ortam sağlıyor.

Balıkesir’de 1235 Artçı Deprem

AFAD, Sındırgı’da 6.1 büyüklüğündeki depremden sonra 1235 artçı sarsıntı yaşandığını açıkladı.