İşte zeytinlikleri bitirecek teklif sahipleri

Zeytinliklerin Korunması İçin Verilen Mücadele Sürüyor

AKP, iktidara geldiği günden bu yana zeytinlikleri korumak için çeşitli teklifler sunmaya devam ediyor. Ancak her seferinde bu teklifler geri çekilmek zorunda kalıyor. Son olarak AKP, Meclis Başkanlığı’na 10. kez zeytinliklerle ilgili yasa değişikliği teklifini sundu.

AKP’li Milletvekilleri Teklife Destek Verdi

Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya ve Denizli Milletvekili Şahin Tin’in imzaladığı teklife birçok AKP’li milletvekili de destek verdi.

Ahmet Çolakoğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e ziyaretinde Zonguldak’taki özel sektör madencilik firmalarının sorunlarını ve çözüm önerilerini iletti.

Şahin Tin ise Denizli Sanayi Odası’nda maden ve mermer sektörünün temsilcileriyle bir araya gelerek yeni maden kanunu taslağını görüştü. Ayrıca, TBMM’de Enerji Bakanlığı’nın bütçesi hakkında yaptığı konuşmalarda yerli kömür üretimi ve yenilenebilir enerji kaynaklarının önemini vurguladı.

Zeytin Ağaçları Tehlikede

Teklifin 11. maddesi zeytinlik alanlarda elektrik üretimine yönelik madencilik faaliyetlerine olanak tanıyor. Eğer zeytin ağaçları taşınmazsa, kamu yararı gerekçesiyle maden faaliyetlerine izin verilebilecek. Ayrıca, kamulaştırılan çiftçilere uygun bedelle yeni zeytinlik alanları kiralanabilecek.

Teklife Dahil Olan Noktalar

  • Çevre Etki Değerlendirmesi ve ruhsat süreçleri kısaltılacak.
  • Maden alanlarında bulunan ormanlar MAPEG’e ücretsiz devredilecek.
  • Acele kamulaştırma izni verilecek.
  • Muğla’daki termik santrallere kömür sağlamak için zeytinlikler madenciliğe açılacak.
  • Enerji yatırımlarında orman tahsis izinleri kolaylaştırılacak.
  • Enerji Bakanlığı maden için imar planı yapacak ve ruhsat verecek.
  • Kamulaştırma kararları tapu sayılacak.
  • EPDK’ye acele kamulaştırma yetkisi verilecek.
  • Yapı ruhsatı almadan yapılan enerji yatırımlarına devam edilebilecek.

Related Posts

Tayland’ı karıştıran telefon görüşmesi: Başbakan hakkında görevden uzaklaştırma kararı

Tayland Başbakanı Paetongtarn Shinawatra’nın eski Kamboçya Başbakanı Hun Sen gizli bir telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktı. Gizli görüşme haberinin basını yansıması üzerine harekete geçen Anayasa Mahkemesi, Shinawatra’yı görevden uzaklaştırdı.

Rusya korkusu! O ülkede kadınlara askerlik zorunlu oldu

Danimarka Parlamentosu’nda 11 Haziran’da kabul edilen yeni yasa ile 1 Temmuz 2025 itibarıyla 18 yaşını dolduran tüm kadınlar, erkeklerle birlikte kura sistemine tabi olacak. “KURA SİSTEMİNE DAHİL EDİLECEK” Ülkede mevcut yasaya göre 18 yaş üstü …

İçişleri Bakanlığı açıkladı: 30 gün içinde başvurmayan ehliyet sahipleri hakkını kaybedecek

31 Temmuz 2025 tarihi itibarıyla eski tip ehliyet kullanımının sona ereceğini açıklayan İçişleri Bakanlığı, halihazırda sürücü belgesini yenilemeyen 4 milyona yakın sürücüye çağrı yaptı. Bakanlık, 30 gün içinde ehliyetlerini yenilemeyenlerin trafiğe çıkmayacağını hatırlatırken, eski ehliyet sahipleri ağustos ayı itibarıyla yenileme işlemi için 7 bin 438 TL ödemek zorunda kalacak.

İsrailli yerleşimciler İsrail askerlerine saldırdı

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, işgal altındaki Batı Şeria’da İsrail ordu karakolunu basmaya çalıştı. İsrailli yerleşimcilerin askerlere saldırdığı kaydedildi.

Türkiye’nin dört bir yanı alevlere teslim… Ekrem İmamoğlu’ndan iktidara ‘acil’ çağrı: ‘Gücünüzü muhalefeti susturmaya değil, alevleri söndürmeye harcayın!’

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri’deki hücresinden; Türkiye’nin dört bir yanında devam eden yangınlara ilişkin olarak bir mesaj paylaştı. “Yanıyoruz!” diyen İmamoğlu, iktidara seslenerek, “Gücünüzü, milletin gerçek sesi olan muhalefeti susturmaya harcamak yerine, ülkenin dört bir yanını saran alevleri söndürmeye harcayın” dedi.

Diyarbakır’daki ‘kız kaçırma’ kavgası can aldı

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde akraba aileler arasında kız kaçırma meselesi nedeniyle çıkan silahlı kavgada Yasemin Budak (44) öldü. Olaya ilişkin 2 şüpheli gözaltına alındı.