İsrail destekçisi şirketten yatırım alan Mubi’ye tepki büyüyor

Mubi aleyhine yönetmenler, 30 Temmuz’da Verayti’nin yayımladığı açık mektubu imzalamış, “Sinemacılar öldürülürken sanatı desteklemeniz mümkün değil” mesajını vermişlerdi.

Mektuba imza veren isimlerin sayısı 70’e ulaşırken, açıklamada Mubi’nin iş birliği sert bir dille eleştiriliyor: “Mubi’nin bir şirket olarak finansal büyümesi artık açıkça Gazze’deki soykırımla bağlantılı. Bu durum, Mubi ile çalışan hepimizi bu suça ortak ediyor.”

İş birliğinden rahatsızlık duyan birçok sanat kurum ve kuruluşu da Mubi’yle anlaşmasını sonlandırdı. Kimi festivaller Mubi dağıtımındaki filmleri göstermeme kararı aldı.

Ülkemizden ise Film Yönetmenleri Derneği de yaptığı yazılı açıklamada, “Filistin ve Gazze’de soykırım suçu işleyen İsrail ordusuna dolaylı da olsa destek vermek istemiyoruz” dedi.

13 Haziran’da yaptığımız haberde Sequoia Capital’ın işgalci İsrail markalarına teknolojik ve askeri yatırım yaptığını yazdığımız haberlerle ilk kez duyurmuştuk.

Şirket web sitesinden yaptığı açıklamada yaklaşık 4 milyar lira yatırım yaptığını açıklamış, Mubi’yi boykot çağrıları başlamıştı.

Mubi 14 Haziran’da yaptığı açıklamayla İsrail bağlantılı Sequoia Capital ile ilgili tepkilerin bireyleri bağladığını, görüşlerini yansıtmadığını aktaran bir açıklama yayınlamıştı.

Related Posts

İzmir’de Düzensiz Göçmen Kurtarma Operasyonu

Seferihisar’da 13, Dikili’de 15 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik tarafından kurtarıldı.

Adana’da Uyuşturucu Operasyonu: 6 Gözaltı

Adana’da uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonda 6 kişi gözaltına alındı, 5’i tutuklandı.

Sakarya’da feci kaza: Elektrikli bisiklet sürücüsü öldü

Sakarya’da otomobil ile çarpışan elektrikli bisiklet sürücüsü yaşamını yitirdi.

Gönen’de Kaçak Makaron Operasyonu

Balıkesir’de düzenlenen operasyonda 75 bin 700 adet kaçak makaron ele geçirildi, bir şüpheli tutuklandı.

ABD’den İran’a Yeni Yaptırımlar

ABD, İran’a yönelik 18 kişi ve kuruluşa yaptırım uyguladı, internet erişimini kısıtlayanlar da var.

25 gün önce işe başlamıştı: Maden mühendisinin acı ölümü

Konya’da üzerine yaklaşık 3 ton ağırlığındaki mermer blok düşen Maden Mühendisi Selman İlkel yaşamını yitirdi.