İBB yolsuzluk soruşturmasında itirafçı Seyfi Beyaz tahliye edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yolsuzluk Soruşturmasında Etkin Pişmanlık Kapsamında Serbest Bırakıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik kapsamlı yolsuzluk soruşturması kapsamında önemli bir gelişme yaşandı. Nisan ayında tutuklanan Beyaz İnşaat sahibi Seyfi Beyaz, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak detaylı ifade verdi ve ardından serbest bırakıldı.

İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, Beyaz’ın adli kontrol tedbiri altında “konutu terk etmeme” şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Bu karar, devam eden soruşturmada önemli bir dönüm noktası olarak nitelendiriliyor.

Soruşturmanın Kapsamı ve Suçlamaları

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda şüpheli hakkında ağır suçlamalar bulunan soruşturma kapsamında, başlıca suçlamalar şunlar:

  • Suç örgütü yöneticisi olmak
  • Suç örgütüne üye olmak
  • İrtikap
  • Rüşvet
  • Nitelikli dolandırıcılık
  • Kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek
  • İhaleye fesat karıştırmak

Etkin Pişmanlık Süreci

Seyfi Beyaz’ın avukatları, müvekkillerinin etkin pişmanlık çerçevesinde önemli bilgiler sunduğunu belirtti. Bu süreçte verilen ifadelerin soruşturmanın seyrini etkilemesi bekleniyor.

Adli kontrol koşulları gereği Beyaz, belirlenen adresinden ayrılamayacak ve düzenli olarak kolluk kuvvetlerine bilgi vermek zorunda kalacak.

Soruşturmanın Geleceği

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yolsuzluk soruşturmasını dikkatle sürdürmektedir. Seyfi Beyaz’ın işbirlikçi konumuna geçmesi, soruşturmanın yeni bir boyut kazanmasına yol açabilir.

Hukuk uzmanları, etkin pişmanlık çerçevesinde verilen ifadelerin diğer şüpheliler için önemli sonuçlar doğurabileceğini vurgulamaktadır.

Related Posts

Gazze’de 5 yaş altı 650 bin çocuk açlıkla karşı karşıya

Gazze’de 5 yaş altı 650 bin çocuk açlıkla karşı karşıya

Son dakika… Özgür Özel’e Antalya’da jet soruşturma

Son dakika haberi… Özgür Özel’in, Manavgat Belediyesi’ne yönelik yapılan operasyonla ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında re’sen soruşturma başlatıldı.

Azerbaycan ve Ermenistan barış görüşmelerine başladı

Ermenistan ve Azerbaycan, Dağlık Karabağ krizinin ardından barışa en yakın adımı attı. İki ülkenin lideri, Abu Dabi’de tarihi bir zirvede buluştu.

İzmir’de kabus yine başladı: Alevler yayılıyor

Geçtiğimiz haftalarda günlerce süren orman yangınlarının ardından İzmir’in Menemen ilçesinde yeni bir yangın başladı. Hızla büyüyen orman yangınını söndürmek için ekipler çalışıyor.

Kırşehir’de içme suyu skandalı: Su kesintilerinin ve musluklardan çamur akmasının nedeni ortaya çıktı

Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda konuşan Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileri; sorumluluk alanlarındaki su kuyularının bakım ve onarımıyla temiz su temin ettiklerini ifade etti. DSİ yetkilileri …

Bahçeli’nin “İmamoğlu davası canlı yayınlansın” mesajına Erdoğan’dan sürpriz destek

Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel’in İBB davalarının canlı yayınlanması talebine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin destek vermesinin ardından bir açıklama da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da açıklama geldi. Erdoğan, “Bana göre gayet güzel bir takdirdir, hayırlı olur” dedi.