Her gün yumurta tüketende o hastalıktan eser kalmıyor

Yumurta Tüketimi ve Alzheimer Hastalığı Arasındaki İlişki

Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nden Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Lütfü Hanoğlu, Alzheimer hastalığı ile yumurta tüketimi arasındaki ilişkiyi değerlendiriyor. Prof. Dr. Hanoğlu, son yıllarda yapılan bilimsel çalışmaların, yumurtanın vücut sağlığıyla olduğu kadar zihinsel işlevlerin korunmasında da önemli bir rol oynayabileceğini gösterdiğini belirtiyor.

Yumurta Tüketiminin Beyin Sağlığı Üzerindeki Etkileri

Yapılan araştırmalar, yumurta tüketiminin Alzheimer hastalığının ortaya çıkışını geciktirebileceğini destekliyor. Prof. Dr. Hanoğlu, özellikle yumurtanın içerdiği kolin maddesinin, hafızayı ve bilişsel işlevleri destekleyen önemli bir bileşen olduğunu vurguluyor.

‘Dengeli Beslenme ve Fiziksel Aktivite Önemli’

Prof. Dr. Hanoğlu, yumurtanın tek başına bir besin olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirtiyor. Dengeli bir diyetin ve düzenli fiziksel aktivitenin yaşlı bireylerde sağlıklı yaşlanma için temel olduğunu ifade ediyor. Yumurtanın kalp ve beyin sağlığı açısından faydalı bir besin olduğunu kaydeden Prof. Dr. Hanoğlu, beslenme programının bir diyetisyen tarafından planlanması gerektiğini ve bunun yanı sıra fiziksel egzersizlerin de eklenmesi gerektiğini söylüyor.

Related Posts

Yeni araştırma: İnternetten satılan zayıflama ilaçlarında sağlığa zararlı “sibutramin” tespit edildi

Yeni araştırma: İnternetten satılan zayıflama ilaçlarında sağlığa zararlı “sibutramin” tespit edildi

Uzmanlar sağlıklı kişilerin estetik amaçlı bilinçsizce kullanımına karşı uyardı: Reçetesiz zayıflama iğneleri tehlike saçıyor

Diyabetle mücadele ve diyete dirençli obezite tedavisinde kullanılmak üzere reçete edilmesi gereken ve halk arasında zayıflama iğnesi olarak bilinen diyabet iğnelerinin kontrolsüz kullanımı büyük bir sağlık riski oluşturuyor. Uzman diyetisyen Özge Bayraktar, zayıflama iğnelerinin olumsuz etkilerini Cumhuriyet’e anlattı.

“Yangınlarda Solunum Şikayetleri 3 Katına Çıkıyor”

Yangınlarda solunum şikayetleri 3 katına çıkıyor. Uzmanlar yangın sonrası solunum şikayetlerinin arttığına dikkat çekerek alınması gereken önlemleri anlattı. 

Yaz aylarında vücut ısısındaki ani yükseliş ölümcül olabilir

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esra Demir, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalıkları olan bireylerin güneş çarpmalarına karşı risk altında olduğunu ve vücut ısısının ani ve kontrolsüz şekilde yükselmesinin ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

Gençlik masalları ve gerçekler: Hangisi sizi yaşlandırıyor?

Uzun yaşamın sırrı genlerde mi saklı, alışkanlıklarda mı? Kolajen, detoks, antioksidanlar Bilim ne diyor, pazarlama ne satıyor? Geroprotektif moleküllerden genetik testlere, anti-aging kürlerinden biyolojik yaş hesaplarına kadar tüm gençlik vaatlerini bilimsel süzgeçten geçirdik.

Buğulanan camlardan rahatsız mısınız? Gözlükle vedalaştıran 5 güncel yöntem

Gözlük takmadan güne başlayamıyor, denize girdiğinizde hiçbir şey görememek canınızı sıkıyor, yağmurlu havalarda ise ıslanan ve buğulanan camların rahatsızlığını mı yaşıyorsunuz? Görüş konforu kaybolan ve “artık gözlük kullanmaktan bıktım” diyen kişilerin sayısı günümüzde giderek artıyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Demir, gözlükten kurtulmada en güncel 5 yöntemi anlattı.