Güney Afrika’da abluka altındaki ‘kaçak madenden’ 60 kişinin cansız bedeni çıkarıldı

Güney Afrika’da ‘Kaçak Madencilik’ Operasyonu Sonucunda İnsan Hakları İhlali İddiaları

Güney Afrika Cumhuriyeti’nde, polisin ‘yasadışı madencileri’ hedef alarak başlattığı operasyonlar kapsamında, aylarca su ve gıda tedarikini kestiği Stilfontein altın madeninde yaşananlar tepkilere neden oluyor. Eylül ayında kuşatma altına alınan madende iki gün içinde en az 60 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı açıklandı.

Devlet televizyonu SABC, hükümetin yaklaşık 600 bin dolar bütçe ayırarak başlattığı kurtarma operasyonunun ilk gününde madenden 26 ‘kaçak madencinin’ çıkarıldığını duyurdu. Anayasa Mahkemesi’nin kararı ile başlatılan operasyon gün geçtikçe daha fazla insan hakları ihlali iddialarına yol açıyor.

106 Kişi ‘Yasa Dışı’ Madencilik Suçlamasıyla Gözaltında

Polis, dün yaptığı açıklamada, madenden en az 60 kişinin cesedinin çıkarıldığını duyurdu. Operasyon kapsamında 106 kişinin ‘yasadışı madencilik’ suçlamasıyla gözaltına alındığı belirtildi. Stilfontein’de mahsur kalan madencilerin yaşadığı vahim durum, insan hakları savunucuları tarafından endişeyle izleniyor.

Güney Afrika’da altın ve diğer değerli madenler için yapılan ‘kaçak madencilik’ faaliyetlerinin ekonomiye yıllık ortalama 3,8 milyar dolar maliyeti olduğu tahmin ediliyor. Ülke genelinde 10 ila 30 bin kişinin ‘kaçak madencilik’ sektöründe yer aldığı biliniyor. Bu durum, insan hakları ihlalleri ve acil eylemler gerektiren durumların artmasına neden oluyor.

Her geçen gün daha fazla insanın etkilendiği durum karşısında, uluslararası toplumdan ve insan hakları kuruluşlarından çözüm talepleri yükselmeye devam ediyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

AKP: Cumhurbaşkanımızın barış iradesi, Türkiye’yi hakkaniyetli bir çözüm adresi haline getirmiştir

AKP: Cumhurbaşkanımızın barış iradesi, Türkiye’yi hakkaniyetli bir çözüm adresi haline getirmiştir

Rümeysa Öztürk’ten serbest bırakıldıktan sonra ilk açıklama

ABD’de okuduğu üniversitesinin bir dergisinde Filistin’deki savaşa dair yazdığı yazı sonrası tutuklanan Rümeysa Öztürk, 6 haftanın ardından serbest bırakıldı. Tufts Üniversitesi doktora öğrencisi Rumeysa Öztürk, İsrail’i eleştiren ve Gazze’ye destek …

Lise kantininde çifte cinayetin nedeni ortaya çıktı

Giresun’da görev yaptığı lisenin kantininde tartıştığı temizlik görevlisi Yonca Çavuş ile kız kardeşi Rana Çavuş Gökçin’i tabancayla vurarak öldüren özel güvenlik görevlisi Abdullah Turan, tutuklandı. Turan, tartışmanın ‘alacak’ nedeniyle çıktığını söyledi.

Fuat Oktay’ın eski eşi Bedriye Şahinbaş, CHP’ye katıldı: Rozetini Özgür Özel taktı

Eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve AKP Milletvekili Fuat Oktay’ın eski eşi Bedriye Şahinbaş CHP’ye katıldı. Şahinbaş’a parti rozetini Özgür Özel Meclis’teki odasında taktı.

130 kişinin öldüğü Çuhadar Sitesi davasında 1 hapis, 1 beraat

Kahramanmaraş’ta 130 kişinin hayatını kaybettiği Çuhadar Sitesi’nin 6 Şubat’taki ilk depremde yıkılması ile ilgili Sıtkı Okumuş (57) 15 yıl 6 ay 24 gün hapis cezasına çarptırıldı, Fatih Karakale (67) beraat etti, firari Enes Köksalmış’ın (58) dosyası ayrıldı.

Ankara için saat verildi: Valilik ve Mansur Yavaş paylaştı

Ankara’da yarın da kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına bekleniyor. Meteorolojik duruma ilişkin olarak Ankara Valiliği ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan uyarı geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir