Demans teşhisi sonrası yaşam süresi ne kadar?

Demansın Yaşam Süresine Etkisi

Bir çalışmaya göre, demans teşhisi konulan erkeklerin ortalama yaşam süresi ciddi şekilde azalıyor. Örneğin, 60 yaşında demans teşhisi alan erkeklerin yaşam süresi sadece altı buçuk yıl iken, 85 yaşında teşhis konulanlar için bu süre sadece iki yıla düşüyor. Kadınlar için durum ise daha umut verici. 60 yaşında demans teşhisi alan kadınların ortalama yaşam süresi dokuz yıl iken, 85 yaşında teşhis konulanlar için bu süre dört buçuk yıl olarak belirleniyor.

Demans teşhisi, genel yaşam beklentisini ciddi şekilde etkiliyor. Hem erkeklerde hem de kadınlarda demans teşhisi konulduğunda, yaşam süresinde belirgin bir azalma gözlemleniyor. Örneğin, 85 yaşında demans teşhisi konulan kişilerin yaşam süresi sadece iki yıl olurken, 80 yaşında teşhis konulanlarda bu süre üç ila dört yıla kadar çıkıyor. 65 yaşında demans teşhisi alanların ise yaşam süresi 13 yıla kadar azalabiliyor.

İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre, demans teşhisi konulanların oranı sadece %64 olarak belirlenmiş. Bu durumun nedenleri arasında, testlerin sınırlı olması ve bazı doktorların hastalara ek stres yaratmamak adına teşhis koyma konusundaki çekinceleri yer alıyor.

Related Posts

Tiktok’ta şimdi de osuruk yürüyüşü trend oldu: Deneyen vazgeçemiyor!

TikTok’ta “osuruk yürüyüşü” adıyla yayılan yeni trend, yemek sonrası birkaç dakikalık hafif yürüyüşün gaz atmayı kolaylaştırıp sindirimi hızlandırdığı ve ruh hâlini iyileştirdiği iddiasıyla dikkat çekiyor.

Bardağın içinde jele dönüyor! Suda şişen mucize: Magnezyumu roketliyor

Yaşam trendlerinin öncüsü haline gelen chia tohumu, küçük boyutuna rağmen büyük faydalarıyla dikkat çekiyor. Özellikle suda bekletilerek tüketildiğinde jel kıvamına gelen chia tohumu, magnezyum depolarını fulleyen faydalı bir etkiye sahip. Ancak tek faydası bununla sınırlı kalmıyor, vücuda sayısız etkisi var. İşte chia tohumunun etkileri ve doğru tüketim yöntemi.

Sağlıklı yaşamın anahtarı! Mevsim geçişleri bağırsak mikrobiyotasını nasıl etkiliyor?

Bağırsak mikrobiyotasının, mevsimsel çevre değişikliklerine ve diyet farklılıklarına duyarlı olduğunun söyleyen Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, mevsim geçişinde ortaya çıkabilecek sorunları anlattı.

Vücudun görünmez savaşçısı: Arginin

Kalbi koruyor, cildi yeniliyor, hormonları dengeliyor… Proteinlerin yıkımıyla sentezlenen arginin, bağışıklık sistemini destekleyerek adeta vücuda kalkan oluyor. Dr. Yunus Kayalar, bu amino asidin nohuttan tavuğa, fındıktan yumurtaya pek çok besinde yer aldığını söylüyor.

Her şey ultrasonla başladı! Anne karnında kurtuluş: Bu bebekler 2 kez doğuyor

Hamileliği sorunsuz ilerliyordu, ta ki bir ultrasonla hiç beklemediği o haberi alana kadar. Önünde iki seçenek vardı: Ya gebelik sonlandırılacak ya da bebek doğduktan sonra ağır ameliyatlarla mücadele edecekti. Ancak yolu tam da o sırada Prof. Dr. Esra Esim Büyükbayrak ile kesişti. Hem anne hem de bebek, aynı anda ameliyat edilerek hayata işte böyle tutundu.

Pirinç tüketiminde tehlike: Arsenik seviyeleri yükseliyor!

Dünyadaki milyarlarca insan için temel bir besin kaynağı olan pirinç hakkında yapılan yeni bir çalışma, iklim değişikliğinin bu tahıl içindeki arsenik seviyelerini artırabileceğini öne sürüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir