Buğulanan camlardan rahatsız mısınız? Gözlükle vedalaştıran 5 güncel yöntem

5 Gözlükten Kurtulma Yöntemi

1- Lazer Göz Ameliyatları (LASIK, PRK, SMILE)

Gözlüğe alternatif tedaviler arasında en etkili olanı lazerdir. Gözün kırma kusurunu düzeltmek için korneaya lazer uygulanır. Neştersiz ve dikişsiz olan bu işlem, hastaların hızlı iyileşme sürecini tercih ettiği bir yöntemdir. Ancak her hasta için uygun lazer tipi farklı olduğundan, detaylı bir muayene gereklidir.

2- Göz İçi Kontakt Lensler (ICL – Fakik Lens)

Korneası ince olan ya da lazer uygulaması riskli olan hastalar için göz içi kontakt lensler bir alternatif olabilir. Bu lensler, yüksek numaralı miyop, hipermetrop veya astigmat gibi göz sorunlarına çözüm sunar. Ancak ameliyat sonrası düzenli kontroller önemlidir.

3- Akıllı Mercek (Trifokal – Edof Lens) Uygulamaları

45 yaş sonrasında uzağı ve yakını aynı anda görmekte zorlananlar için akıllı mercek uygulamaları önerilmektedir. Bu yöntem, kataraktı başlamış olan veya lazer uygulaması için geç kalan hastalara çözüm sunar.

4- Monovizyon Lazer (Tek Göz Yakına Ayarlama)

Hem uzağı hem yakını göremeyenler için uygulanan monovizyon lazer, farklı mesafeleri tek mercek ile görebilmeyi sağlar. Bu yöntem özellikle 40-50 yaş arası hastalar için uygundur ancak herkes için uygun olmayabilir.

5- Hibrit Yaklaşımlar (Kombine Yöntemler)

Bazı durumlarda tek bir yöntem yetersiz kalabilir. Bu durumda lazer ve lens gibi kombine çözümler tercih edilebilir. Özellikle ileri yaş hastaları veya çok yüksek numaralı gözlük kullananlar için bu yöntemler uygun olabilir.

Related Posts

Yaz aylarında vücut ısısındaki ani yükseliş ölümcül olabilir

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esra Demir, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalıkları olan bireylerin güneş çarpmalarına karşı risk altında olduğunu ve vücut ısısının ani ve kontrolsüz şekilde yükselmesinin ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

Gençlik masalları ve gerçekler: Hangisi sizi yaşlandırıyor?

Uzun yaşamın sırrı genlerde mi saklı, alışkanlıklarda mı? Kolajen, detoks, antioksidanlar Bilim ne diyor, pazarlama ne satıyor? Geroprotektif moleküllerden genetik testlere, anti-aging kürlerinden biyolojik yaş hesaplarına kadar tüm gençlik vaatlerini bilimsel süzgeçten geçirdik.

Kurban etini hemen poşetlemeyin: Zehirlenmeye kadar gider

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, kurban etinin doğru muhafaza edilmesi gerektiğini belirterek, “Kesilen etleri hemen poşetlere doldurup dolaba koymak büyük hata, zehirlenmeye kadar gider” dedi.

Alarmı erteliyor musunuz? Bu alışkanlık sandığınızdan daha zararlı

Sabahları ‘5 dakika daha’ diyerek alarmı erteleyenler dikkat! Uyku uzmanı Prof. Dr. Sinem İliaz, bu alışkanlığın ruh hali, öğrenme kapasitesi ve hafıza üzerinde ciddi etkileri olabileceğini söylüyor.

İlaç muhafazası için önemli uyarı: ‘Buzdolabı kapağında istifleniyor, bu çok yanlış’

İlaçlar, evde kullanılmadığı sürece buz dolabında muhafaza ediliyor. Peki bu ne kadar doğru? Uzmanlar yanıtladı.

Bu nadir görülen kanser belirtisi sadece banyoda ortaya çıkıyor

Uzmanlar, safra yolu kanserinin (kolanjiyokarsinom) sessiz ilerleyip çoğu kez geç evrede teşhis edildiğine dikkat çekiyor. İlk uyarı işaretleri sıklıkla tuvalette ortaya çıkıyor; ancak sindirim veya idrar yolu problemleriyle karıştırılabildiği için gözden kaçabiliyor.