Britanya Müslüman Konseyi’nden, İngiliz ana muhalefet liderine “Müslüman karşıtlığı” tepkisi

Britanya Müslüman Konseyi, Muhafazakar Parti Liderinin Müslüman Karşıtı Açıklamalarını Kınadı

Britanya Müslüman Konseyi (MCB), İngiltere’de ana muhalefetteki Muhafazakar Parti lideri Kemi Badenoch‘un, “Müslüman karşıtı (İslamofobi) tanımının, cinsel istismarla ilişkili ciddi suçların soruşturulmasını engellediğini” iddialarını kınadı.

MCB, yaptığı açıklamada, Badenoch’un parlamentodaki “Başbakan’a Sorular” oturumunda, İngiltere Müslümanlarına ilişkin Karma Parlamento Grubu’nun (APPG) Müslüman karşıtı tanımının, ciddi suçların soruşturulmasını engellediği yönündeki iddialarına tepki gösterdi.

Açıklamada, “MCB, Muhafazakar Parti lideri Badenoch’un ‘Başbakan’a Sorular’ oturumu sırasında İslamofobi’nin popüler bir tanımını ciddi suçların soruşturulmasıyla karıştırmaya yönelik alaycı girişimini şiddetle kınamaktadır” denildi.

MCB Genel Sekreteri Zara Mohammed’un değerlendirmelerine yer verilen açıklamada, Müslüman karşıtı tanımın net olduğu ve ırkçılığa dayandığı belirtildi. Ayrıca, İçişleri Bakanlığının yaptığı araştırma sonuçlarına da dikkat çekildi.

Mohammed, Müslümanların çocuk istismarını kınıyor ve toplumdaki tüm çocukların korunması gerektiğini belirtiyor. Siyasi çıkarlar için Müslümanların hedef alınmaması gerektiğini vurguluyor.

Ayşe Kulin’in “Güzellik başarıyla eş değer olsaydı, en iyi romanları Ajda Pekkan yazardı” sözleriyle haberi noktalayalım.

Related Posts

DEM Parti İmralı ziyaretini tamamladı

Büyük bir titizlikle yürütülen ‘Terörsüz Türkiye’ sürecinde terör örgütü PKK’nın kısa bir süre sonra silah bırakacağı belirtilirken, DEM Parti heyeti bugün İmralı’ya gitti.

Üniversitede skandal! 22 bin 960 kişinin bilgileri çalındı

Adı sık sık skandallarla gündeme gelen Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi, şimdi de kişisel verilerin çalınmasıyla gündeme geldi. Üniversitede çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu 22 bin 960 bin kişinin kişisel verilerinin çalındığı ortaya çıktı.

Avustralyalı oyuncu Julian McMahon kansere yenik düştü

2000’li yıllarda yayınlanan kült dizi Nip/Tuck’ta başrol oynayan ve “Fantastik Dörtlü” filmlerinde Dr. Doom karakterini canlandıran Avustralyalı oyuncu Julian McMahon hayatını kaybetti.

Özer’den operasyonlara tepki

Tutuklu Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, CHP’li belediyelere yönelik yapılan gözaltı operasyonlara ilişkin, açıklama yaptı.

Şaka yaparken arkadaşını kolonya ile yaktı

Erzurum’un Aşkale ilçesinde arkadaşı şaka yapmak için Emir Ahmet Ünal’ın (11) sol bacağına kolonya döküp ateşe verdi. Bir anda alevler içinde kalan Ünal’a arkadaşının dayısı üzerine kova ile su döküp müdahale etti. Sol bacağı ve ellerinde yanıklar oluşan Ünal, hastanede tedaviye alındı.

Türkiye-Libya anlaşması Mısır’ı da rahatsız etti

Libya’nın doğusundaki güçleri kontrol eden Halife Hafter’e bağlı Tobruk Temsilciler Meclisi’nin Türkiye ile deniz yetki sınırlarının belirlenmesi anlaşmasını onaylamak üzere olduğuna yönelik çıkan haberler sonrası Yunanistan’ın ardından Mısır’ın da harekete geçtiği öğrenildi.