Bitlis’te randevu alamayan hastalar için gönüllü doktorlar iş başında

Bitlis’te Mesai Sonrası Poliklinik Hizmeti Başladı

Bitlis’te Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nden (MHRS) randevu alamayan veya mesai saatlerinde hastaneye gidemeyen vatandaşlar için mesai sonrası poliklinik hizmeti başlatıldı. Saat 17.00-20.00 arasında gerçekleştirilen bu hizmetle ilgili konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Gökhan Güzeltaş, amacın bekleyen hasta sayısını azaltarak daha etkili bir sağlık hizmeti sunmak olduğunu belirtti.

‘Proje 2 Ay Boyunca Sürecek’

Güzeltaş, projenin başarıyla devam ettiğini görünce, elde ettikleri verileri Sağlık Bakanlığı ile paylaştıklarını ve proje üzerinde geliştirmeler yaptıklarını söyledi. Akşam poliklinik hizmetini tüm il geneline yayarak, bekleyen hastaların erken sağlık hizmetlerine erişimini hedeflediklerini belirten Güzeltaş, doktorların gönüllülük esasına dayanarak bu hizmeti verdiğini ifade etti.

Akşam polikliniğinde günlük ortalama 50 hasta hedefi koyduklarını ve haftalık yaklaşık 200 hastaya bu hizmeti sunmayı planladıklarını dile getiren Güzeltaş, bu sayede bekleme süresini azaltmayı amaçladıklarını belirtti. Ayrıca, telefon ile hastalara ulaşıp hastaneye davet ettiklerini ve ayaktan hasta kabulü yaptıklarını da ekledi.

Bitlis ve çevresindeki hastanelerde 2 ay boyunca devam edecek olan akşam poliklinik hizmeti ile sağlık hizmetlerini artırmayı hedeflediklerini söyleyen Güzeltaş, doktorlar ve sağlık çalışanlarına gösterdikleri özveriden dolayı teşekkürlerini iletti. Vatandaşlar da uygulamadan memnuniyetlerini dile getirerek, İl Sağlık Müdürlüğüne, hastane başhekimliklerine ve hizmet veren doktorlara minnettar olduklarını ifade ettiler.

(Demirören Haber Ajansı)

Related Posts

Sağlıklı yaşamın anahtarı! Mevsim geçişleri bağırsak mikrobiyotasını nasıl etkiliyor?

Bağırsak mikrobiyotasının, mevsimsel çevre değişikliklerine ve diyet farklılıklarına duyarlı olduğunun söyleyen Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, mevsim geçişinde ortaya çıkabilecek sorunları anlattı.

Vücudun görünmez savaşçısı: Arginin

Kalbi koruyor, cildi yeniliyor, hormonları dengeliyor… Proteinlerin yıkımıyla sentezlenen arginin, bağışıklık sistemini destekleyerek adeta vücuda kalkan oluyor. Dr. Yunus Kayalar, bu amino asidin nohuttan tavuğa, fındıktan yumurtaya pek çok besinde yer aldığını söylüyor.

Her şey ultrasonla başladı! Anne karnında kurtuluş: Bu bebekler 2 kez doğuyor

Hamileliği sorunsuz ilerliyordu, ta ki bir ultrasonla hiç beklemediği o haberi alana kadar. Önünde iki seçenek vardı: Ya gebelik sonlandırılacak ya da bebek doğduktan sonra ağır ameliyatlarla mücadele edecekti. Ancak yolu tam da o sırada Prof. Dr. Esra Esim Büyükbayrak ile kesişti. Hem anne hem de bebek, aynı anda ameliyat edilerek hayata işte böyle tutundu.

Pirinç tüketiminde tehlike: Arsenik seviyeleri yükseliyor!

Dünyadaki milyarlarca insan için temel bir besin kaynağı olan pirinç hakkında yapılan yeni bir çalışma, iklim değişikliğinin bu tahıl içindeki arsenik seviyelerini artırabileceğini öne sürüyor.

Samsun’da Normal Doğumun Önemi Sempozyumu Düzenlendi

Samsun’da normal doğumun önemini vurgulamak ve toplumda bu konuda bilinç oluşturmak amacıyla “Doğal Olan Normal Doğum Sempozyumu” gerçekleştirildi. Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyumda, alanında uzman hekimler ve …

30 saniyede erken ölüm riskini tespit etmenin basit yolu!

Uzun yaşam üzerine çalışmalarıyla tanınan terapist ve yazar Dawn Harper, sağlığınızı değerlendirmenin basit ama etkili bir yolunu öneriyor. Harper’a göre, yalnızca 30 saniyede vücudun dayanıklılığını ve yaşlanma sürecini test etmek mümkün.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir