Bakan Bayraktar: Petrol ve gaz sahalarının geliştirilmesinde ortaklıklar kurmak istiyoruz

Türkmenistan’ın Barış ve Güvenlik Yılı Konferansı’nda Değerlendirmelerde Bulunan Bayraktar’dan Önemli Açıklamalar

Bayraktar, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta düzenlenen Barış ve Güvenlik Yılı: Sürdürülebilir Kalkınmanın Sağlanmasında Bölgesel Ekonomik İşbirliği Uluslararası Konferansı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, ziyaret kapsamında Türkmenistan Halk Maslahatı Başkanı Gurbanguly Berdimuhammedov ve Türkmenistan Cumhurbaşkanı Serdar Berdimuhammedov ile görüşmeler gerçekleştirdi.

2025’in “Uluslararası Barış ve Güvenlik Yılı” ilan edilmesi hakkında konuşan Bayraktar, enerji sektöründe iş birliklerinin artırılmasının önemine vurgu yaptı. Türkiye’nin enerji stratejisini enerji güvenliği ve enerji bağımsızlığı olmak üzere iki temel zorluk üzerinde şekillendirdiğini belirtti. Enerji talebinin artışı ve ithalata bağımlılığın azaltılması üzerinde durdu.

Bayraktar, Türkiye’nin Türkmenistan’a doğal gaz ithalatı gerçekleştirdiğini ve bu adımın doğal gaz arzının çeşitlendirilmesi ve bölgelere ulaştırılması açısından önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca, enerji stratejisinin bir parçası olarak bölgesel iş birliklerini öne çıkardı.

ELEKTRİK TİCARETİNİN HAREKETLENDİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

Bayraktar, gelecekte Trans Hazar Doğal Gaz Boru Hattı ile Türkmenistan’dan Türkiye’ye ve Avrupa’ya doğal gaz akışının artacağına dikkat çekti. Ayrıca, elektrik ticaretinin de geliştirilmesi için Türkiye’nin komşularıyla iş birliklerinin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Ülkeler arası dayanışmanın ve ortak projelerin önemine değinen Bayraktar, bölgesel iş birliklerinin sadece ekonomik kazanç sağlamadığını, aynı zamanda barış, istikrar ve refahın artırılmasına katkı sağladığını vurguladı. Türkiye olarak bölgesel kalkınma ve enerji güvenliği için uluslararası iş birliklerini güçlendirmeye devam edeceklerini belirtti.

Related Posts

Yatırımcılar dikkat! Gram altında sert düşüş sonrası iki kritik tahmin

Altın fiyatları salı günü tarihi rekor seviyeleri test ettikten sonra ani düşüşe geçti. Gram altın fiyatı 4 bin 300 TL’yi aştıktan sonra cuma günü 4 bin TL seviyelerine doğru yöneldi. Kısa süre içerisinde yaşanan sert kaybın ardından piyasalarda beklentiler de değişti. Ekonomist Hikmet Baydar gram altın için 2 kritik hedefi işaret ederken, dolar/TL için de tahminlerini paylaştı. İşte detaylar…

Almanya’da firmaların ihracat beklentisi son 5 yılın en düşük seviyesine indi

Almanya’da şirketlerin ihracat beklentisi ABD Başkanı Donald Trump’ın ithalata getirdiği yüksek gümrük vergilerinin etkisiyle nisanda son 5 yılın en düşük seviyesine indi.

Dev teknoloji şirketinin yeni adresi belli oldu: Çin dönemi sona eriyor!

ABD ile Çin arasındaki ticaret gerilimi teknoloji devlerini yeni arayışlara itiyor. Apple, üretimde rotayı Hindistan’a çevirmeye hazırlanıyor. Bu adım küresel elektronik dengelerinde değişime işaret ediyor.

Sağlam zemindeki daire fiyatları uçtu! Deprem fırsatçıları çadır ve acil durum çantasına da el attı

İstanbul’da yaşanan depremin ardından, acil durumlarda ihtiyaç duyulan çadır, kamp sandalyesi ve acil durum çantası gibi malzemelerin fiyatları da fırladı.

İstanbul’da kentsel dönüşümle yenilenen evlerde oturanlar geceyi güvenle geçirdi

Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından, İstanbul’da kentsel dönüşümle yenilenen konutlarda yaşayanlar, geceyi evlerinde güven ve huzur içinde geçirdiklerini ifade etti.

Kapasite kullanım oranı açıklandı

İmalat sanayisi genelinde kapasite kullanım oranı (KKO), nisanda geçen aya göre 0,1 puan azalarak yüzde 74,3 seviyesinde gerçekleşti.