AYM Başkanı Özkaya’dan ‘ahiret’le adalet vurgusu: Hassas teraziler bir gün kurulacak

Anayasa Mahkemesi 63. Kuruluş Yıldönümünü Coşkuyla Kutladı

Anayasa Mahkemesi, kuruluşunun 63. yıl dönümünü Dolmabahçe Sarayı’nda gerçekleştirilen bir törenle kutladı. Törene, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yüksek yargı organı başkanları, üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Dolmabahçe Sarayı’na girişinde Erdoğan’ı, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya karşıladı.

Yapılan konuşmada, toplumun huzuru, iç barışı, refahı ve güvenliği için adaletin kritik bir unsuru olduğunu vurgulayan Kadir Özkaya, “Adaletli toplumlarda huzur ve insanlar arasındaki güven artar. Dolayısıyla toplumun düzeni ve bireylerin haklarının korunması açısından adalet son derece önemlidir.” şeklinde konuştu.

Haksızlığa Yer Yok

Özkaya, “Haksızlığa uğramış gibi davrananlara, hukuku kişisel çıkarları doğrultusunda kullanmaya çalışanlara ve kendi lehine olanı hak olarak görenlere prim verilmemelidir. Her zaman doğruluktan ayrılmadan hakka saygı gösterilmelidir. Yapılan iyilik ya da kötülük ne kadar küçük olursa olsun, bir gün karşımıza çıkacak ve sorumluluğumuzu hatırlatacaktır.” şeklinde devam etti.

Özkaya, sözlerini dinsel referanslarla destekleyerek, “Kur’an-ı Kerim, adaleti sağlayacak hassas terazilerin bir gün kurulacağını, bugün adaleti gerçekleştirmeye çalışarak, geçici olan bizlere de sıra geleceğini ve bir gün sorgulanacağımızı ifade ediyor. Bu nedenle bugünün kıymetini bilmeli ve adalet ve hukuk devleti prensiplerimizi dikkatle korumalıyız.” dedi.

Related Posts

DEM Parti İmralı ziyaretini tamamladı

Büyük bir titizlikle yürütülen ‘Terörsüz Türkiye’ sürecinde terör örgütü PKK’nın kısa bir süre sonra silah bırakacağı belirtilirken, DEM Parti heyeti bugün İmralı’ya gitti.

Üniversitede skandal! 22 bin 960 kişinin bilgileri çalındı

Adı sık sık skandallarla gündeme gelen Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi, şimdi de kişisel verilerin çalınmasıyla gündeme geldi. Üniversitede çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu 22 bin 960 bin kişinin kişisel verilerinin çalındığı ortaya çıktı.

Avustralyalı oyuncu Julian McMahon kansere yenik düştü

2000’li yıllarda yayınlanan kült dizi Nip/Tuck’ta başrol oynayan ve “Fantastik Dörtlü” filmlerinde Dr. Doom karakterini canlandıran Avustralyalı oyuncu Julian McMahon hayatını kaybetti.

Özer’den operasyonlara tepki

Tutuklu Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, CHP’li belediyelere yönelik yapılan gözaltı operasyonlara ilişkin, açıklama yaptı.

Şaka yaparken arkadaşını kolonya ile yaktı

Erzurum’un Aşkale ilçesinde arkadaşı şaka yapmak için Emir Ahmet Ünal’ın (11) sol bacağına kolonya döküp ateşe verdi. Bir anda alevler içinde kalan Ünal’a arkadaşının dayısı üzerine kova ile su döküp müdahale etti. Sol bacağı ve ellerinde yanıklar oluşan Ünal, hastanede tedaviye alındı.

Türkiye-Libya anlaşması Mısır’ı da rahatsız etti

Libya’nın doğusundaki güçleri kontrol eden Halife Hafter’e bağlı Tobruk Temsilciler Meclisi’nin Türkiye ile deniz yetki sınırlarının belirlenmesi anlaşmasını onaylamak üzere olduğuna yönelik çıkan haberler sonrası Yunanistan’ın ardından Mısır’ın da harekete geçtiği öğrenildi.