Asya borsalarında dalgalı seyir: Trump ve ticaret endişeleri gündemde

Asya Borsaları Karışık Seyretmeye Devam Ediyor

Asya borsalarında karışık bir seyir izlenirken, bölgede tarife müzakerelerine ilişkin haber akışı yatırımcıların odağında kalmaya devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’a yönelik eleştirilerinin dozunu artırması ve ABD’nin ticaret politikalarına yönelik endişeler, belirsizliklerin artmasına sebep oluyor. Küresel piyasalar da bu durumdan etkilenerek karışık bir seyir izliyor.

Asya’da Japonya Başbakanı İşiba Şigeru, Japonya’nın 2019’da ABD ile yapılan ticaret anlaşmasını feshetme planı olmadığını belirtirken, Trump yönetiminin yeni otomobil tarifeleri getirmesiyle anlaşma arasındaki tutarsızlıklardan endişe duyduğunu ifade etti. Diğer yandan, analistler, Çin dışındaki Asya ülkelerinin müzakerelere karşı iyimser kaldığını ve Çin’de devlet teşviklerinin ve iç talebi artırmaya yönelik adımların risk algısını sınırladığını belirtiyor.

Ayrıca, ABD’deki gelişmeler sonucunda dolar/Japon yeni paritesi Eylül 2024’ten bu yana en düşük seviyeye gerileyerek yüzde 0,6 düşüşle 139,9 seviyesine indi. Japonya’da BoJ çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi üst üste üçüncü ayda da yüzde 2,2 seviyesinde kalarak istikrarını sürdürdü.

Buna bağlı olarak, Japonya’da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,1 azalışla 34.230 puandan ve Güney Kore’de Kospi endeksi yüzde 0,1 düşüşle 2.486 puandan kapandı. Çin’de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,4 artışla 3.303 puanda, Hong Kong’da Hang Seng endeksi yüzde 0,6 yükselişle 21.510 puanda ve Hindistan’da Sensex endeksi yüzde 0,4 kazançla 79.710 puanda bulunuyor.

Related Posts

İktisatçı Bayram Başaran’dan kritik uyarı: En Kötüsü Başlamadı! Hem Döviz Hem TL Krizi…

İktisatçı Bayram Başaran, Türkiye ekonomisine ilişkin “Bilinçli ve kontrollü bir fakirleştirme politikası uygulanıyor. En kötüsü daha başlamadı, sonbaharın sonundan itibaren hem döviz hem de TL krizini aynı anda yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

İşçi canını ortaya koydu iktidar bir zam yapamadı

Kamu sektöründe çalışan yaklaşık 600 bin işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmeleri görüşmelerinde zam oranı halen netleşmedi. Alın teri döken, hayatını ortaya koyan işçi emeğinin uzun süredir emeğinin karşılığını bekliyor. Zam görüşmelerinden haber …

Euro’nun patronu kararını verdi: Avrupa’da 8 ay sonra bir ilk

Avrupa Merkez Bankası (ECB), bir yıllık politika gevşetme politikasının ardından, Avrupa’nın ABD ile gelecekteki ticari ilişkilerinin netleşmesini beklemek için ara vererek, beklendiği gibi ana faiz oranını yüzde 2’de sabit bıraktı. Buna göre faiz indirimlerine 8 ay sonra ara vermiş oldu.

Euro Bölgesi’nde şirketlerin kredi talebi artıyor

Euro Bölgesi’nde, kurumsal kredilere yönelik talep, düşen faiz oranlarının ardından toparlandı.

Vodafone Business ile Hızlı Servis Markalarına Dijital Dönüşüm

Vodafone Business, PizzaLazza ve Saloon Burger’in dijitalleşme süreçlerine katkı sağladı.

Tekstil sektöründe alarm: 6 ayda 300 şirket konkordato ilan etti

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, yılın ilk yarısında 300’e yakın tekstil ve hazır giyim firmasının konkordato ilan ettiğini belirterek, bu sürecin tedarik zincirinde domino etkisi yarattığını vurguladı. Öksüz, konkordatonun yalnızca banka ve kamu borçlarını kapsaması, piyasa borçlarının ise korunması gerektiğini söyledi.