Almanya’da yeni dönem: Sınır kontrolleri arttırıldı, mülteciler geri gönderilebilecek

Almanya’da Sert Sınır Kontrolleri Başladı

Almanya Başbakanı Friedrich Merz’in göreve gelmesiyle birlikte sınır kontrollerinde sert önlemler devreye alındı. Polonya Başbakanı Donald Tusk, iç sınır kontrollerinin yerine AB dış sınırlarının korunmasına odaklanılması gerektiğini vurguladı. Merz’in Polonya ziyareti sırasında alınan kararlar, komşu ülkelerle diplomatik gerilimi artırdı. Yeşiller Partisi’nden Katharina Dröge, Merz’in Avrupa dayanışmasını zedelediğini belirtirken, SPD kararları büyük ölçüde destekliyor. Ancak SPD’li Sonja Eichwede, geri çevirmelerin AB hukukuna uygunluğunun tartışmalı olduğunu vurguladı.

Sachsen gibi bölgelerde zaten süren kontroller daha da yoğunlaşacak. Otobanlar ve demiryolları başlıca kontrol noktaları olacak. Yine de küçük sınır geçişleri sadece ara ara denetlenebilecek. 2024 yılında yasa dışı geçişler yaklaşık 83 bine düştü. 2025’in ilk dört ayında 20 bin kişi yasa dışı giriş yaptı, 10 bin kişi geri çevrildi.

Bavyera eyaletindeki sürekli sınır kontrolleri artık ülke geneline yayılıyor. Ancak kontroller, geçiş yapanlar için daha uzun bekleme sürelerine ve zaman kaybına neden oluyor. Federal polisin, kontrollerin yoğunluğunu güvenlik kriterlerine göre belirlediklerini söylese de trafik akışını da dikkate aldığı belirtiliyor.

Federal polis gücü, 3 bin memur artırılarak 14 bine çıkarılıyor. 2015’te verilen ve mültecilerin geri çevrilmesini yasaklayan talimat da iptal edildi.

Related Posts

Üniversitede skandal! 22 bin 960 kişinin bilgileri çalındı

Adı sık sık skandallarla gündeme gelen Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi, şimdi de kişisel verilerin çalınmasıyla gündeme geldi. Üniversitede çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu 22 bin 960 bin kişinin kişisel verilerinin çalındığı ortaya çıktı.

Avustralyalı oyuncu Julian McMahon kansere yenik düştü

2000’li yıllarda yayınlanan kült dizi Nip/Tuck’ta başrol oynayan ve “Fantastik Dörtlü” filmlerinde Dr. Doom karakterini canlandıran Avustralyalı oyuncu Julian McMahon hayatını kaybetti.

Özer’den operasyonlara tepki

Tutuklu Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, CHP’li belediyelere yönelik yapılan gözaltı operasyonlara ilişkin, açıklama yaptı.

Şaka yaparken arkadaşını kolonya ile yaktı

Erzurum’un Aşkale ilçesinde arkadaşı şaka yapmak için Emir Ahmet Ünal’ın (11) sol bacağına kolonya döküp ateşe verdi. Bir anda alevler içinde kalan Ünal’a arkadaşının dayısı üzerine kova ile su döküp müdahale etti. Sol bacağı ve ellerinde yanıklar oluşan Ünal, hastanede tedaviye alındı.

Türkiye-Libya anlaşması Mısır’ı da rahatsız etti

Libya’nın doğusundaki güçleri kontrol eden Halife Hafter’e bağlı Tobruk Temsilciler Meclisi’nin Türkiye ile deniz yetki sınırlarının belirlenmesi anlaşmasını onaylamak üzere olduğuna yönelik çıkan haberler sonrası Yunanistan’ın ardından Mısır’ın da harekete geçtiği öğrenildi.

Bursa’da otomobil ile motosikletin çarpıştı: 1 ağır yaralı

Bursa’da otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu 1 kişi ağır yaralandı.