ABD’li Senatör Sanders: “Gazze’de yaşananlar insan yapımı bir kabus”

Bernie Sanders: Gazze’deki Durum İnsan Yapımı Bir Kabusa Dönüştü

ABD’li Senatör Bernie Sanders, Gazze’de yaşanan dramları eleştirerek, “Tarih, bu kabusa suç ortaklığımızı affetmeyecek. (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu’nun, Filistin halkını yok etmesine verdiğimiz desteği sonlandırmanın vakti geldi de geçiyor.” dedi.

Sanders, Senato’daki konuşmasında, Gazze’ye insani yardımın engellenmesine de dikkat çekti.

Bağımsız senatör Sanders, “Dünya genelinde insanların aklını başından alan fakat Kongre koridorlarında pek konuşulmayan bir konuya değinmek istiyorum.” diyerek sözlerine başladı.

Sanders, İsrail’in Gazze’ye yardımı kestiği durumda yaşananları, “temel ihtiyaçların engellenmesiyle toplu açlık ve yavaş ve acımasız bir ölüm süreci” olarak tanımladı.

Sanders, Gazze’de yaşananların “insan yapımı bir kabus” olduğunu vurgulayarak, “Bugünkü olaylar, dünya vicdanında derin izler bırakacak. Tarih, bu zulme göz yumduğumuzu unutmayacak ve bizler, ABD olarak, bu zulme ortak olduk.” şeklinde konuştu.

Sanders, ABD’nin Gazze’deki insani felaketi desteklemesi ve devamında yer almasının “suç ortaklığı” olduğunu belirtirken, “Tarih, bu kabusa suç ortaklığımızı affetmeyecek. (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu’nun, Filistin halkını yok etmesine verdiğimiz desteği sonlandırmanın vakti geldi de geçiyor.” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze’yi “Orta Doğu’nun Rivierası’na” dönüştürme isteğine karşılık, Sanders, “Gazze’nin milyarderler için değil, Filistin halkı için yeniden inşa edilmesi gerektiğini” savundu.

Gazze’deki İnsani Durum

Amerika merkezli sivil toplum kuruluşu World Central Kitchen (WCK), İsrail’in Gazze’ye 2 ayı aşkın süredir uyguladığı tam abluka nedeniyle gıda malzemelerinin tükenmekte olduğunu duyurmuştu.

WCK tarafından yapılan açıklamada, gıda ve pişirme yakıtı yüklü kamyonların mart başından bu yana Gazze sınırında bekletildiği ancak İsrail’in gıda dağıtımına izin vermemesi nedeniyle “kritik önemdeki gıda ihtiyacının karşılanamadığı” ifade edilmişti.

İsrail, yardımların gerektiği şekilde dağıtılamadığı ve bazı ihtiyaç malzemelerinin yağmalandığı iddiasıyla Gazze’ye insani yardım malzemeleri girişine izin vermiyor.

Related Posts

Özer’den operasyonlara tepki

Tutuklu Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, CHP’li belediyelere yönelik yapılan gözaltı operasyonlara ilişkin, açıklama yaptı.

Şaka yaparken arkadaşını kolonya ile yaktı

Erzurum’un Aşkale ilçesinde arkadaşı şaka yapmak için Emir Ahmet Ünal’ın (11) sol bacağına kolonya döküp ateşe verdi. Bir anda alevler içinde kalan Ünal’a arkadaşının dayısı üzerine kova ile su döküp müdahale etti. Sol bacağı ve ellerinde yanıklar oluşan Ünal, hastanede tedaviye alındı.

Türkiye-Libya anlaşması Mısır’ı da rahatsız etti

Libya’nın doğusundaki güçleri kontrol eden Halife Hafter’e bağlı Tobruk Temsilciler Meclisi’nin Türkiye ile deniz yetki sınırlarının belirlenmesi anlaşmasını onaylamak üzere olduğuna yönelik çıkan haberler sonrası Yunanistan’ın ardından Mısır’ın da harekete geçtiği öğrenildi.

Bursa’da otomobil ile motosikletin çarpıştı: 1 ağır yaralı

Bursa’da otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu 1 kişi ağır yaralandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yangın seferberliği

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Türkiye’nin yangınla mücadelesine destek vermek için ekiplerini İzmir Çeşme’ye sevk etti. Sakarya, Manisa ve Bilecik yangınlarında görevini tamamlayan ekipler, dönüş yolundayken yangın bölgesine yönlendirilirken İstanbul’dan 47 personel ile 20 adet araç ve iş makinesi gece 01.30 sularında yola çıktı.

Hamas o vakfa dair Filistinlileri uyardı

Gazze’de yönetimi elinde bulunduran Hamas, ABD ve İsrail destekli Gazze İnsani Yardım Vakfı’na (GHF) karşı sert bir uyarıda bulundu. Hamas, GHF ile işbirliği yapılmaması gerektiğini belirterek, vakfın yardım dağıtım noktalarında meydana gelen ölümlerin siviller için ciddi bir tehdit oluşturduğunu ifade etti.