ABD Rusya ve Ukrayna heyetleri yarın İstanbul’da bir araya gelecek

Rusya ve Ukrayna, İstanbul’da Barış Görüşmelerine Hazırlanıyor

Rusya Devlet Başkanı Putin, 11 Mayıs’ta 3 yıl önce kesilen doğrudan müzakerelerin ön koşulsuz olarak 15 Mayıs’ta İstanbul’da yeniden başlatılması önerisini gündeme getirerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ev sahipliği yapmasını talep etti.

Ukrayna yönetimi buna olumlu yanıt verirken, uluslararası toplum da İstanbul barış görüşmeleri gündemini memnuniyetle karşıladı.

Heyetler İstanbul’a Geldi

Rus ve Ukrayna heyetleri bugün İstanbul’a geldi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Müşaviri Medinskiy başkanlığındaki heyet ile Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde görüştü.

Barış Zirvesi Yarın

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, “Bakan Fidan ile Rubio başkanlığındaki ABD heyeti, Umerov başkanlığındaki Ukrayna heyeti ve Medinskiy başkanlığındaki Rus heyeti yarın İstanbul’da olacak” açıklamasını yaptı.

Görüşmeye Katılacak İsimler Kim?

-Marco Rubio (ABD heyeti başkanı): ABD Senatörü, dış ilişkiler ve istihbarat konularında etkili, Ukrayna müzakerelerinde heyet lideri.

-Rustem Umerov (Ukrayna heyeti başkanı): Ukrayna Savunma Bakanı, Kırım Tatarı, barış süreci ve ulusal güvenlik görüşmelerinde kilit figür.

-Vladimir Medinskiy (Rus heyeti başkanı): Putin danışmanı, tarihçi, geçmişte barış görüşmelerinde Rusya’nın baş müzakereciliğini üstlenmiş siyasetçi.

Kıymetli okurlarımız, bu bir son dakika gelişmesi haberidir. Sıcak bilgiler geldikçe kısa sürede güncellenecektir. Gelişmelerden anında haberdar olmak için Yeni Şafak uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android marketlerden indirerek) kurabilirsiniz.

Related Posts

Bakan Tunç açıkladı: Ferdi Zeyrek soruşturması ne aşamada?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek elektrik akımına kapılarak ölümüne ilişkin soruşturmanın geldiği son aşamayı paylaştı.

Yeniden Refahlı bir belediye başkanı daha istifa etti

Hakkari Derecik ilçe Belediye Başkanı Hasan Dinç, Yeniden Refah Partisi’nden istifa ettiğini duyurdu.

Bir Air India vakası daha! Bomba ihbarı yapıldı uçak acil inişe geçti

Tayland’ın Phuket Adası’ndan Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’ye giden “Air India” uçağı, bomba ihbarının ardından acil iniş yaptı.

İran Cumhurbaşkanı’ndan saldırı sonrası ilk açıklama

Ayrıntılar geliyor…

Trump’tan yeni açıklama: İran’a anlaşma için çok fırsat verdik

Trump, “Sonraki saldırılar çok daha kötü olacak, anlaşma yapılmalı” ifadesini kullandı.

İsrail’den yeni saldırı dalgası! Tebriz Havalimanı’nı vurdu

Ayrıntılar geliyor…