AB, Baltık Denizi’ndeki şebeke kesintisinden Rusya’yı sorumlu tuttu

Avrupa Birliği, Rusya’yı Elektik Şebekesi ve Kablo Kesintilerinden Sorumlu Tutuyor

Avrupa Birliği (AB), Finlandiya ve Estonya arasındaki elektik şebekesinin ve Baltık Denizi’ndeki telekomünikasyon kablolarının bağlantısında yaşanan kesintiden Rusya’yı sorumlu tutarak, Avrupa’nın kritik altyapısına yönelik saldırıları nedeniyle bu ülkeye yönelik ek yaptırımlar hazırlanacağını bildirdi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olayın, “AB altyapısına yönelik tehditleri gözler önüne serdiğini” belirtti.

Von der Leyen, denizaltı kabloları da dahil olmak üzere Avrupa’nın kritik altyapısının korunmasını sağlayacaklarını taahhüt etti.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas da olayın “kritik altyapıya yönelik bir dizi şüpheli saldırının sonuncusu” olduğunu belirtti.

Kallas, “Şüpheli gemi, Rusya’nın savaş bütçesini finanse ederken güvenliği ve çevreyi tehdit eden gölge filosunun bir parçasıdır. Bu filoyu hedef almak için yaptırımlar da dahil olmak üzere daha fazla önlem önereceğiz” ifadelerini kullandı.

Yüksek Temsilci, halihazırda bölgedeki elektrik arzının güvenliği için herhangi bir risk bulunmadığını kaydetti. (AA)

Related Posts

Almanya’da tren istasyonunda bıçaklı saldırı: 12 kişi yaralandı

Almanya’nın Hamburg şehrindeki merkez tren istasyonunda düzenlenen bıçaklı saldırıda üçü ağır 12 kişi yaralandı. Saldırının sebebi henüz bilinmezken, saldırının ardından bir kadın gözaltına alındı.

DEM Parti, MHP’yi ziyaret edecek

DEM Parti, MHP’yi 27 Mayıs Salı günü saat 11:30’da TBMM’de ziyaret edecek

Bursa’da sokakları birbirine kattı: Baltalı saldırgan tutuklandı

Bursa’da elindeki balta ile bazı araçlara zarar veren şüpheli tutuklandı.

MİT yüzyılın takasında başrolde!

Türkiye, uluslararası diplomaside bir kez daha kilit rol üstlendi. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Ukrayna ile Rusya arasında yürütülen esir takası sürecinde başrolde yer aldı. “Ukrayna ile Rusya arasında yapılacak esir takasında mutlu sona bir adım daha yaklaşıldı!”

CHP’nin yeni Meclis Başkanvekili Tekin Bingöl oldu

CHP’nin yeni Meclis Başkanvekili Tekin Bingöl oldu

Öğrenci yurdundaki yangın panik yarattı!

Tuzla’da, öğrenci yurdunda çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü. Öğrenciler, duman tahliyesi sonrası tekrardan yurt binasına giriş yaparken, kısa süreli panik yaşadı.