Bitlis’te randevu alamayan hastalar için gönüllü doktorlar iş başında

Bitlis’te Mesai Sonrası Poliklinik Hizmeti Başladı

Bitlis’te Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nden (MHRS) randevu alamayan veya mesai saatlerinde hastaneye gidemeyen vatandaşlar için mesai sonrası poliklinik hizmeti başlatıldı. Saat 17.00-20.00 arasında gerçekleştirilen bu hizmetle ilgili konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Gökhan Güzeltaş, amacın bekleyen hasta sayısını azaltarak daha etkili bir sağlık hizmeti sunmak olduğunu belirtti.

‘Proje 2 Ay Boyunca Sürecek’

Güzeltaş, projenin başarıyla devam ettiğini görünce, elde ettikleri verileri Sağlık Bakanlığı ile paylaştıklarını ve proje üzerinde geliştirmeler yaptıklarını söyledi. Akşam poliklinik hizmetini tüm il geneline yayarak, bekleyen hastaların erken sağlık hizmetlerine erişimini hedeflediklerini belirten Güzeltaş, doktorların gönüllülük esasına dayanarak bu hizmeti verdiğini ifade etti.

Akşam polikliniğinde günlük ortalama 50 hasta hedefi koyduklarını ve haftalık yaklaşık 200 hastaya bu hizmeti sunmayı planladıklarını dile getiren Güzeltaş, bu sayede bekleme süresini azaltmayı amaçladıklarını belirtti. Ayrıca, telefon ile hastalara ulaşıp hastaneye davet ettiklerini ve ayaktan hasta kabulü yaptıklarını da ekledi.

Bitlis ve çevresindeki hastanelerde 2 ay boyunca devam edecek olan akşam poliklinik hizmeti ile sağlık hizmetlerini artırmayı hedeflediklerini söyleyen Güzeltaş, doktorlar ve sağlık çalışanlarına gösterdikleri özveriden dolayı teşekkürlerini iletti. Vatandaşlar da uygulamadan memnuniyetlerini dile getirerek, İl Sağlık Müdürlüğüne, hastane başhekimliklerine ve hizmet veren doktorlara minnettar olduklarını ifade ettiler.

(Demirören Haber Ajansı)

Related Posts

“Yangınlarda Solunum Şikayetleri 3 Katına Çıkıyor”

Yangınlarda solunum şikayetleri 3 katına çıkıyor. Uzmanlar yangın sonrası solunum şikayetlerinin arttığına dikkat çekerek alınması gereken önlemleri anlattı. 

Yaz aylarında vücut ısısındaki ani yükseliş ölümcül olabilir

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esra Demir, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalıkları olan bireylerin güneş çarpmalarına karşı risk altında olduğunu ve vücut ısısının ani ve kontrolsüz şekilde yükselmesinin ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

Gençlik masalları ve gerçekler: Hangisi sizi yaşlandırıyor?

Uzun yaşamın sırrı genlerde mi saklı, alışkanlıklarda mı? Kolajen, detoks, antioksidanlar Bilim ne diyor, pazarlama ne satıyor? Geroprotektif moleküllerden genetik testlere, anti-aging kürlerinden biyolojik yaş hesaplarına kadar tüm gençlik vaatlerini bilimsel süzgeçten geçirdik.

Buğulanan camlardan rahatsız mısınız? Gözlükle vedalaştıran 5 güncel yöntem

Gözlük takmadan güne başlayamıyor, denize girdiğinizde hiçbir şey görememek canınızı sıkıyor, yağmurlu havalarda ise ıslanan ve buğulanan camların rahatsızlığını mı yaşıyorsunuz? Görüş konforu kaybolan ve “artık gözlük kullanmaktan bıktım” diyen kişilerin sayısı günümüzde giderek artıyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Demir, gözlükten kurtulmada en güncel 5 yöntemi anlattı.

Kurban etini hemen poşetlemeyin: Zehirlenmeye kadar gider

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, kurban etinin doğru muhafaza edilmesi gerektiğini belirterek, “Kesilen etleri hemen poşetlere doldurup dolaba koymak büyük hata, zehirlenmeye kadar gider” dedi.

Alarmı erteliyor musunuz? Bu alışkanlık sandığınızdan daha zararlı

Sabahları ‘5 dakika daha’ diyerek alarmı erteleyenler dikkat! Uyku uzmanı Prof. Dr. Sinem İliaz, bu alışkanlığın ruh hali, öğrenme kapasitesi ve hafıza üzerinde ciddi etkileri olabileceğini söylüyor.