Emniyet’ten hakim ve savcılarla ilgili iddialara yalanlama

Emniyet Genel Müdürlüğü İddialara Yanıt Verdi: Hakim ve Savcıların Koruma Sayısı Düşürülmedi

Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı’nın hakim ve savcıların korunmalarına ilişkin yeni düzenlemesi hakkındaki iddialara yanıt verdi. Yapılan açıklamada, bazı basın organlarında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Bazı basın yayın organlarında yer alan ‘İçişleri Bakanlığı’ndan tartışmalı koruma kararı! Hakim ve savcılar güvenlik için 155’i arayacak’ başlıklı haberler gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.

Açıklamada koruma hizmetlerinin, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 20’nci maddesi kapsamında yürütüldüğü belirtilerek, koruma kararlarının istihbarat ve terör birimlerinden alınan tehdit bilgileri ile ilgili kurumların görüşleri doğrultusunda değerlendirildiği vurgulandı.

  • Koruma hizmetleri şu şekillerde uygulanmaktadır:
  • 1. Çağrı Üzerine Koruma
  • 2. Yakın Koruma
  • 3. Özel Koruma

Mevzuat kapsamında terör tehdidi tespit edilen yargı mensuplarına, uygun görülen koruma tedbirlerinin uygulandığı ifade edildi. Ayrıca, koruma kararlarının oy çokluğuyla alındığı ve ilgili kurum/kuruluş temsilcilerinden oluşan bir komisyon aracılığıyla yürütüldüğü belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve maksatlı olduğu vurgulanarak, kurumların hedef alındığı ifadelerine yer verildi. İtiraza konu olan koruma kararları ise Merkez Koruma Komisyonu’nda yeniden değerlendirilmektedir.

Related Posts

İsrailli yerleşimciler İsrail askerlerine saldırdı

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, işgal altındaki Batı Şeria’da İsrail ordu karakolunu basmaya çalıştı. İsrailli yerleşimcilerin askerlere saldırdığı kaydedildi.

Türkiye’nin dört bir yanı alevlere teslim… Ekrem İmamoğlu’ndan iktidara ‘acil’ çağrı: ‘Gücünüzü muhalefeti susturmaya değil, alevleri söndürmeye harcayın!’

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri’deki hücresinden; Türkiye’nin dört bir yanında devam eden yangınlara ilişkin olarak bir mesaj paylaştı. “Yanıyoruz!” diyen İmamoğlu, iktidara seslenerek, “Gücünüzü, milletin gerçek sesi olan muhalefeti susturmaya harcamak yerine, ülkenin dört bir yanını saran alevleri söndürmeye harcayın” dedi.

Diyarbakır’daki ‘kız kaçırma’ kavgası can aldı

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde akraba aileler arasında kız kaçırma meselesi nedeniyle çıkan silahlı kavgada Yasemin Budak (44) öldü. Olaya ilişkin 2 şüpheli gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan Millî Lideri ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan Millî Lideri ve Halk Maslahatı Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Sayılı kişi görebiliyor: Güzelliğiyle büyülüyor, dakikalar içinde hayattan koparıyor

Meksika’nın Chihuahua eyaletinde yerin 300 metre altında bulunan Kristal Mağarası, “dünyanın en çarpıcı ve en iyi saklanan sırrı” olarak tanımlanıyor. Ancak bu doğa harikasını özel kılan yalnızca güzelliği değil; mağarada birkaç dakikadan fazla kalmak, bir insanı hayattan koparmaya yetiyor…

‘Staja gidiyorum’ diye çıktı: 17 yaşındaki kız 4 gündür aranıyor

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde evden ‘staja gidiyorum’ diye çıkan 17 yaşındaki kızdan 4 gündür haber alınamıyor.