Euro’nun patronu kararını verdi: Avrupa’da 8 ay sonra bir ilk

Avrupa Merkez Bankası Faiz Kararı Toplantısını Açıkladı

Avrupa Merkez Bankası (ECB), enflasyonun hedef yüzde 2 seviyesine geri dönmesi ve faiz oranlarının yüzde 4’ten yüzde 2’ye düşmesiyle hareket etme baskısı altında olmadığını açıkladı. Politika yapıcılar, yatırımcıları bir sonraki adımları konusunda merakta bırakarak herhangi bir ipucu vermediler.

Euro Bölgesi Merkez Bankası, toplantı bazında yaklaşım benimseyerek, faiz oranları konusunda önceden taahhütte bulunmayacaklarını ve kararlarını gelen verilere dayanarak alacaklarını belirtti.

ECB’nin yaptığı açıklamada, “Gelen bilgiler, Yönetim Kurulu’nun enflasyon görünümüne ilişkin önceki değerlendirmesiyle genel olarak uyumlu,” denildi. “Ücret artışlarının yavaşlamasıyla birlikte, iç fiyat baskıları azalmaya devam ediyor.”

Yatırımcılar, ABD Başkanı Donald Trump’ın ticaret savaşının büyümeyi olumsuz etkilemesi nedeniyle, ilerleyen dönemlerde en az bir faiz indirimi yapılacağına dair bahislerde bulunmaya devam ediyorlar.

ABD-AB ticaret görüşmeleri belirsizliğini korurken, bilgi sahibi iki diplomat, iki ülkenin geniş kapsamlı bir gümrük vergisi anlaşmasına doğru ilerlediğini belirtti.

ECB’nin temel senaryosundan daha kötü bir durum bekleniyor, ancak bu, Haziran ayındaki ekonomik projeksiyonlarda öngörülen “ciddi” alternatiften daha iyidir.

Bu durum büyümeyi etkileyebilir ve enflasyonu düşürebilir. ECB’nin ekonomiye destek sağlamak için daha fazla faiz indirimi yapması gerekebilir.

Ancak politika yapıcılar, en azından sonbahara kadar beklemek durumunda kalabilirler. Euro bölgesi ekonomisi iyi durumda ve PMI anket verileri, ticaret kaosundan nasıl etkilenmediğini gösteriyor.

ING ekonomisti Bert Colijn, “Belirsizliklerle dolu bir dönemde, ekonominin sağlam görünmesi şaşırtıcı” dedi.

Related Posts

Euro Bölgesi’nde şirketlerin kredi talebi artıyor

Euro Bölgesi’nde, kurumsal kredilere yönelik talep, düşen faiz oranlarının ardından toparlandı.

Vodafone Business ile Hızlı Servis Markalarına Dijital Dönüşüm

Vodafone Business, PizzaLazza ve Saloon Burger’in dijitalleşme süreçlerine katkı sağladı.

Tekstil sektöründe alarm: 6 ayda 300 şirket konkordato ilan etti

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, yılın ilk yarısında 300’e yakın tekstil ve hazır giyim firmasının konkordato ilan ettiğini belirterek, bu sürecin tedarik zincirinde domino etkisi yarattığını vurguladı. Öksüz, konkordatonun yalnızca banka ve kamu borçlarını kapsaması, piyasa borçlarının ise korunması gerektiğini söyledi.

Yerel kalkınma hamlesi çağrısı üzerine

Yatırım ortamında öngörülebilirlik ve esneklik sağlanması amacıyla başvuruların yıl boyunca sürekli olarak alınabildiği bir sistem tasarlanmalıdır. Bu sayede yatırımcılar, programın sabit takvimine bağlı kalmaksızın, kendi iş planlamaları doğrultusunda başvuru yapma imkânına kavuşur

Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik 2025 yılı ilk yarı finansal verilerini açıkladı

Sigorta ve hayat emeklilik sektörünün öncü şirketleri Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik, 2025 yılının ilk yarısında da istikrarlı büyümelerini sürdürerek toplamda 16,6 milyar TL rekor net kârlılığa imza attı.

Savunma ve havacılığın ‘atom karıncaları’ gün yüzüne çıkıyor

Anadolu Ajansının (AA), 22-27 Temmuz’da İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek 17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (IDEF 2025) sergilenecek yerli ve milli savunma sanayisi ürünlerine odaklandığı “IDEF 2025’e doğru” başlıklı dosyanın 22 …