Türkiye Afganistan mı oluyor?

Kenevir ile İlgili Yeni Düzenlemeler Kabul Edildi

Kenevir ürünlerinin eczanelerde satışına yönelik sağlık alanında yapılan düzenlemeler, muhalefetin itirazlarına rağmen TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Türkiye’de tıbbi kenevir ürünlerinin yasallaşması endişelere neden olurken, Türkiye Psikiyatri Derneği olası yan etkiler konusunda uyardı.

Tıbbi Kenevirin Toplumsal Etkileri

CHP milletvekili doktor Aylin Yaman, SÖZCÜ TV’de Para Poltika programında yaptığı açıklamada, kenevirin tıbbi ürünlerde kullanılmasına ilişkin yapılan değişiklikler hakkında endişelerini dile getirdi. Yaman, uzmanların görüşlerinin alınması gerektiğini vurgulayarak, detaylandırılmamış bir yasa değişikliği olduğunu söyledi.

Yaman’a göre, kenevirin kullanımına ilişkin belirsizlikler bulunmakta ve bu durum ciddi şüphelere yol açmaktadır. Özellikle tıbbi ürünlerin ne olduğunun net bir şekilde belirlenmesi gerektiğini söyleyen Yaman, hükümetin bu konuda şeffaf olması gerektiğini belirtti.

Uzman Görüşlerine İhtiyaç Var

CHP Bursa Milletvekili ve halk sağlığı uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Pala, kenevirin sağlıkla ilgili düzenlemelerde yer almasına ilişkin eleştirilerde bulundu. Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda nasıl bir rol üstlendiği ve neden böyle bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğu konusunda sorular yöneltti.

Pala, Türkiye’de kenevirden elde edilen esrar bağımlılığı konusuna da değinerek, bu durumun ciddi bir sorun olduğunu dile getirdi. Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda gereken adımları atması gerektiğini savunan Pala, toplum sağlığının korunması için uzman görüşlerinin alınması gerektiğini vurguladı.

Kenevir Kullanımıyla İlgili Endişeler

Kenevirin yaygın bir şekilde kullanımına yönelik düzenlemenin endişelere neden olduğunu belirten CHP’li Yaman, bağımlılık tedavisinde kullanılan ilaçların yetersizliğine dikkat çekti. Eczanelerde satışı yapılan kenevir ürünlerinin hekim kontrolünde olması gerektiğini vurgulayan Yaman, bağımlılığın ciddi bir sorun olduğunu ve tedavi sürecinde dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Related Posts

Yeni araştırma: İnternetten satılan zayıflama ilaçlarında sağlığa zararlı “sibutramin” tespit edildi

Yeni araştırma: İnternetten satılan zayıflama ilaçlarında sağlığa zararlı “sibutramin” tespit edildi

Uzmanlar sağlıklı kişilerin estetik amaçlı bilinçsizce kullanımına karşı uyardı: Reçetesiz zayıflama iğneleri tehlike saçıyor

Diyabetle mücadele ve diyete dirençli obezite tedavisinde kullanılmak üzere reçete edilmesi gereken ve halk arasında zayıflama iğnesi olarak bilinen diyabet iğnelerinin kontrolsüz kullanımı büyük bir sağlık riski oluşturuyor. Uzman diyetisyen Özge Bayraktar, zayıflama iğnelerinin olumsuz etkilerini Cumhuriyet’e anlattı.

“Yangınlarda Solunum Şikayetleri 3 Katına Çıkıyor”

Yangınlarda solunum şikayetleri 3 katına çıkıyor. Uzmanlar yangın sonrası solunum şikayetlerinin arttığına dikkat çekerek alınması gereken önlemleri anlattı. 

Yaz aylarında vücut ısısındaki ani yükseliş ölümcül olabilir

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esra Demir, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalıkları olan bireylerin güneş çarpmalarına karşı risk altında olduğunu ve vücut ısısının ani ve kontrolsüz şekilde yükselmesinin ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

Gençlik masalları ve gerçekler: Hangisi sizi yaşlandırıyor?

Uzun yaşamın sırrı genlerde mi saklı, alışkanlıklarda mı? Kolajen, detoks, antioksidanlar Bilim ne diyor, pazarlama ne satıyor? Geroprotektif moleküllerden genetik testlere, anti-aging kürlerinden biyolojik yaş hesaplarına kadar tüm gençlik vaatlerini bilimsel süzgeçten geçirdik.

Buğulanan camlardan rahatsız mısınız? Gözlükle vedalaştıran 5 güncel yöntem

Gözlük takmadan güne başlayamıyor, denize girdiğinizde hiçbir şey görememek canınızı sıkıyor, yağmurlu havalarda ise ıslanan ve buğulanan camların rahatsızlığını mı yaşıyorsunuz? Görüş konforu kaybolan ve “artık gözlük kullanmaktan bıktım” diyen kişilerin sayısı günümüzde giderek artıyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Demir, gözlükten kurtulmada en güncel 5 yöntemi anlattı.