Dolandırıcı yapay zeka, ABD hükümetinin başını yaktı

Sahte Marco Rubio Kimliğine Bürünerek Dışişleri Bakanlarına Mesajlar Gönderdi

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun kimliğine bürünen bir kişi, yapay zeka destekli yazılımlar aracılığıyla Rubio’nun sesini ve yazı stilini taklit ederek farklı dışişleri bakanlarına, bir valiye ve bir Kongre üyesine mesajlar gönderdi. Washington Post’un ulaştığı resmi bir diplomatik nota ve üst düzey bir Amerikalı yetkiliye göre, bu kimliği belirsiz kişi, sesli mesajlar ve yazılı metinlerle birçok üst düzey isme ulaştı.

Sahte Rubio, Trump yönetiminin sıkça kullandığı Signal uygulaması ve kısa mesajlar aracılığıyla en az beş kişiye ulaştı. Aralarında üç farklı ülkenin dışişleri bakanı, bir Amerikan valisi ve bir Kongre üyesi bulunuyor. İlk temaslar haziran ortasında başladı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, söz konusu olayla ilgili detaylı bir soruşturma başlatıldığı ve benzer durumların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınacağı belirtildi. FBI ise Rubio’yu taklit eden kişiyle ilgili herhangi bir yorum yapmazken, federal bir yetkiliyi taklit ederek bilgi veya menfaat elde etmeye çalışmanın suç teşkil ettiğini vurguladı.

Related Posts

İzmir’de kabus yine başladı: Alevler yayılıyor

Geçtiğimiz haftalarda günlerce süren orman yangınlarının ardından İzmir’in Menemen ilçesinde yeni bir yangın başladı. Hızla büyüyen orman yangınını söndürmek için ekipler çalışıyor.

Kırşehir’de içme suyu skandalı: Su kesintilerinin ve musluklardan çamur akmasının nedeni ortaya çıktı

Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda konuşan Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileri; sorumluluk alanlarındaki su kuyularının bakım ve onarımıyla temiz su temin ettiklerini ifade etti. DSİ yetkilileri …

Bahçeli’nin “İmamoğlu davası canlı yayınlansın” mesajına Erdoğan’dan sürpriz destek

Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel’in İBB davalarının canlı yayınlanması talebine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin destek vermesinin ardından bir açıklama da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da açıklama geldi. Erdoğan, “Bana göre gayet güzel bir takdirdir, hayırlı olur” dedi.

Rusya’yı şoke eden saldırı: Plajı vurdular

Ukrayna ordusunun Rusya’nın Kursk kentinde bir plaja düzenlediği saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, biri çocuk 7 kişi yaralandı.

Havaalanlarında 20 yıllık uygulama sona erdi

ABD Ulaştırma Güvenliği İdaresi (TSA), son 20 yıldır tüm yolcuların havaalanı güvenlik kontrollerinde ayakkabılarını çıkarma zorunluluğunu kaldırdığını açıkladı.

BM: Gazze’de 50 bin hamile ve emziren kadın günlerdir yemek yemedi

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), İsrail’in yardım girişini engellediği ve saldırılarıyla insani felakete sebep olduğu Gazze’de 50 bin hamile ve emziren kadının günlerdir yemek yiyemediğini duyurdu.