Akdeniz mavisi’ açık artırmaya çıkıyor… 20 milyon dolara alıcı bulabilir

Cullinan Madeninden Çıkan 31,94 Karatlık Akdeniz Mavisi Elmas Müzayedeye Çıkıyor

Güney Afrika’daki ünlü Cullinan madeninde 2023 yılında çıkarılan 31,94 karatlık ham elmastan üretilen yastık kesimli nadide bir parça, altı aylık planlama ve kesim işlemleri sonrasında gün yüzüne çıktı.

Sotheby’s yetkililerine göre, bu özel elmas “fancy vivid blue” kategorisinde en yüksek kaliteye sahip olarak sınıflandırılıyor. Renkli taşlar arasında oldukça nadir bulunan bu tür elmaslar genellikle müzayedelerde yüksek fiyatlarla alıcı buluyor.

Sotheby’s Cenevre’deki yüksek mücevherat satışları sorumlusu Jessica Wyndham, “Renkli elmas piyasasındaki yükseliş trendi devam ediyor” açıklamasında bulundu.

Geçmişteki benzer örnekler, 2016 yılında Cenevre’deki Christie’s müzayedesinde satılan 14,62 karatlık “Oppenheimer Blue” adlı elmasın 56,8 milyon İsviçre frangına (yaklaşık 68,7 milyon dolar) alıcı bulmasıyla rekor kırmasını destekliyor.

Aynı zamanda 2014 yılında yine Cullinan madeninden çıkarılan 24,18 karatlık yoğun mavi elmasın da 25 milyon dolara satıldığı biliniyor.

Bu örneklere bakıldığında, 10 karat üzeri “fancy vivid blue” elmasların ne kadar değerli olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor. “Akdeniz Mavisi Elmas”ın da aynı kategoride büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Related Posts

Şaka yaparken arkadaşını kolonya ile yaktı

Erzurum’un Aşkale ilçesinde arkadaşı şaka yapmak için Emir Ahmet Ünal’ın (11) sol bacağına kolonya döküp ateşe verdi. Bir anda alevler içinde kalan Ünal’a arkadaşının dayısı üzerine kova ile su döküp müdahale etti. Sol bacağı ve ellerinde yanıklar oluşan Ünal, hastanede tedaviye alındı.

Türkiye-Libya anlaşması Mısır’ı da rahatsız etti

Libya’nın doğusundaki güçleri kontrol eden Halife Hafter’e bağlı Tobruk Temsilciler Meclisi’nin Türkiye ile deniz yetki sınırlarının belirlenmesi anlaşmasını onaylamak üzere olduğuna yönelik çıkan haberler sonrası Yunanistan’ın ardından Mısır’ın da harekete geçtiği öğrenildi.

Bursa’da otomobil ile motosikletin çarpıştı: 1 ağır yaralı

Bursa’da otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu 1 kişi ağır yaralandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yangın seferberliği

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Türkiye’nin yangınla mücadelesine destek vermek için ekiplerini İzmir Çeşme’ye sevk etti. Sakarya, Manisa ve Bilecik yangınlarında görevini tamamlayan ekipler, dönüş yolundayken yangın bölgesine yönlendirilirken İstanbul’dan 47 personel ile 20 adet araç ve iş makinesi gece 01.30 sularında yola çıktı.

Hamas o vakfa dair Filistinlileri uyardı

Gazze’de yönetimi elinde bulunduran Hamas, ABD ve İsrail destekli Gazze İnsani Yardım Vakfı’na (GHF) karşı sert bir uyarıda bulundu. Hamas, GHF ile işbirliği yapılmaması gerektiğini belirterek, vakfın yardım dağıtım noktalarında meydana gelen ölümlerin siviller için ciddi bir tehdit oluşturduğunu ifade etti.

Erdoğan yarın Azerbaycan’a gidiyor: Dikkat çeken KKTC ayrıntısı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatının 17. Zirvesi’ne katılmak üzere yarın Azerbaycan’ın Hankendi şehrini ziyaret edecek.