İddianame hazırlandı! CHP’nin otobüs şoförü için hapis istemi: ‘Otobüs’ silah sayıldı!

CHP’li Milletvekillerini Taşıyan Otobüsün Şoförüne 13 Yıl 6 Ay Hapis Cezası Talep Edildi

CHP’li milletvekilleri ve genel başkan yardımcılarını taşıyan aracın şoförü Gökhan Gülyurt hakkında polislerin ‘dur’ ihtarına uymayıp aracı üzerlerine sürdüğü gerekçesiyle “görevi yaptırmamak için direnme” suçlamasıyla 13 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddiaya göre, trafik polisleri ve CHP’li milletvekileri arasında yaşanan olayda, otobüsün şoförü Gülyurt “şüpheli” olarak yer aldı.

Olayın detaylarına göre, CHP’li yetkililerin bulunduğu otobüs, 23 Nisan’da Hipodrom Caddesi’nden Talatpaşa Caddesi’ne seyir halindeyken polisler tarafından durdurulmak istendi. Ancak Gülyurt, polislerin üzerine aracı sürüp adliye istikametine doğru ilerledi.

İddianamede, Gülyurt’un verdiği ifadesine yer verildi. Gülyurt, olayın program akışına yetişmek için yaşandığını ve otobüsün ağırlığı nedeniyle duramadığını belirtti. Olaydan sonra milletvekillerinin yoluna devam etmesi gerektiğini söylediğini ifade etti.

Olayda otobüsün silah olarak addedilmesi ve polislere karşı cebir kullanılması nedeniyle Gülyurt’un “görevi yaptırmamak için direnme” suçundan 13 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.

  • İddianameye göre, Gülyurt aracı polislere doğru sürerek birçok farklı polise karşı suç işlemiş ve zincirleme suç teşkil etmiştir.
  • Gülyurt’un müşteki polislere karşı işlediği suçlar ayrı ayrı ele alınarak hakkında cezai işlem talep edilmiştir.

Olayla ilgili detaylı soruşturma sürerken, Gülyurt’un geleceği hakkında karar mahkeme sürecinde netlik kazanacaktır.

Related Posts

İsrail basını: Gazze Şeridi’ndeki 59 rehineden 21’i hayatta

İsrail basını: Gazze Şeridi’ndeki 59 rehineden 21’i hayatta

AKP’li belediyelerin ihaleleri Atatürk düşmanı Akit’e gitti

AKP’li Elazığ Belediyesi, Gaziantep’in AKP’li Şahinbey Belediyesi ve Bursa’nın AKP’li Yıldırımlar Belediyesi, yandaş Akit TV’ye doğrudan teminle ihale verdikleri ortaya çıktı.

NATO tarihinde bir ilk: Kritik göreve Türk isim getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), NATO’nun kritik öneme sahip ‘İş Birliği ile Güvenlik Direktörü’ görevine bir Türk generalin seçildiğini duyurdu. Alınan bu kararla NATO tarihinde ilk defa Türkiye Brüksel’deki NATO Uluslararası Askeri Karargahı’nda direktör seviyesinde temsil edilecek.

Çiftleşmeden çoğalıp 400 gün aç yaşıyorlar: Şehirleri ele geçiriyorlar

Brezilya’da son yıllarda artan akrep sokması vakaları halk sağlığı açısından ciddi bir tehdit haline geldi. 2014-2023 yılları arasında ülkede 1.1 milyondan fazla kişi akrep sokması nedeniyle sağlık kurumlarına başvurdu. Bu sayı, söz konusu dönemde vakalarda yüzde 250’lik bir artışa işaret ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Evliliğin kolaylaştırılması, teşvik edilmesi, önündeki engellerin kaldırılması lazım

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Evliliğin kolaylaştırılması teşvik edilmesi önündeki engellerin kaldırılması lazım” dedi.

Avrupa Parlamentosu raporunda İmamoğlu vurgusu: Süresiz durdurdular

Avrupa Parlamentosu (AP), Türkiye’nin jeopolitik ve stratejik öneminin, ülkedeki demokratik gerilemeyi telafi edemeyeceğini ifade ederek Türkiye’nin AB üyeliği sürecinin süresiz olarak durdurulduğunu açıkladı. Çarşamba günü 367 oyla kabul edilen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir