Öğretmen atamalarında yeni dönem başlıyor: Milli Eğitim Akademisi’nin detaylar ilk kez açıklandı

Yeni Dönemde Öğretmen Atamaları Başlıyor

1 Eylül itibarıyla öğretmen atamalarında yeni bir dönem başlıyor. Milli Eğitim Akademisi, 10 bin öğretmen adayının istihdamı için çalışmalarını sürdürüyor.

“Öğretmenler, Aday Öğretmenleri Yetiştirecek”

Akademi hakkında detayları TRT Haber’e aktaran Milli Eğitim Akademisi Başkanı Cevdet Vural, özellikle uygulama becerilerinin önemli olduğunu belirtti. Akademide öğretmenlerin öğretmenlik yetiştirme sürecine katılacağını ve uzman öğretmen unvanına sahip olanların eğitim personeli olarak istihdam edilebileceğini açıkladı.

  • “Özelakle uygulama becerileri bizim için çok önemli. Yani kişinin bilgisi kadar bu bilgiyi sınıfa nasıl taşıdığını kendi hitap ettiği öğrenci kitlesine nasıl aktardığı meselesi dolayısıyla biz akademide uygulamalı beceri setini kazansın isteriz. Öğretmenlerin öğretmen yetiştirme sürecine dahil olacağı bir dönemle karşılaşacağız uzman ve başöğretmen unvanına sahip öğretmenlerimiz yapılacak çeşitli değerlendirmeler sonucunda eğitim personeli olarak istihdam edilebilecek. Üniversitelerde doktor öğretim üyesi ve üstün unvanlarda bulunan kişiler bize gelip eğitim personeli olabilecek.”

Adaylara Akademi Giriş Sınavı ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi Uygulanacak

  • Öğretmen adayları için KPSS şartı aranmayacak. Akademi giriş sınavı ve öğretmenlik alan bilgisi testi yapılacak.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’nde 50 soru için 90 dakika süre verilecek. Adayların sınav başarı sıralaması, sınav ortalamasına göre belirlenecek.

Vural sınavla ilgili şu bilgileri paylaştı:

  • “80 soru AGS 50 soru da ÖABT testinden iki ayrı testin yüzde 50 ayrı ortalaması alınarak 17 alan bu şekilde seçilecek. Başta İngilizce, Fransızca olmak üzere 10 yabancı dil alanımız ise hem YDS‘ye hem AGS‘ye girecek. Sözel ve sayısal yetenek yüzde 18.75’lik bir ağırlığa sahip olacak eğitimin temel kavramları ve kuramları dediğimiz yüzde 30 mevzuat, yüzde 10 coğrafya, yüzde 10 tarih, yüzde12,5 şeklinde bir ağırlığı olacak.”

Öğretmen adayları, en fazla 14 ay sürecek bir eğitim programına katılacaklar. Eğitimler, hem teorik hem de uygulamalı derslerden oluşacak.

Atamaya esas başarı puanı, teorik derslerin %40’ı ile uygulamalı derslerin %60’ı toplanarak belirlenecektir.

Milli Eğitim Akademisi Başkanı Vural, ilave eğitim merkezlerinin açılışının yapılacağını ve İstanbul, Ankara, Erzurum, Mersin, Rize, Aksaray ve Tokat gibi illerde akademi binalarının kurulacağını belirtti.

Related Posts

MEB’de üst düzey değişiklik… AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne yeni isim

Millî Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü görevine Doç Dr. Ünal Eryılmaz getirildi.

YKS GÖZETMEN ÜCRETLERİ 2025 NE ZAMAN YATACAK? || ÖSYM sınav görevli ücretleri kaç TL, YKS salon başkanı ücreti ne kadar?

ÖSYM YKS gözetmen ücretleri ne zaman yatacak 2025, gerçekleştirilen YKS sınavı ardından merak konusu oldu. Geçtiğimiz hafta sonu üniversite sınavı 2025 TYT oturumu, AYT ve YDT oturumları gerçekleşti. ÖSYM YKS görevli ücreti ne kadar, ne zaman yatar sorusu sınavda görev alan öğretmenlerin odaklandığı konulardan oldu. Gözetmen, salon başkanı, gözetmen yardımcısı, bina sınav sorumlusu gibi görevlerde bulunanlar ÖSYM sınav görevli ücretleri araştırmalarına hız kazandırdı. Sınav görevli ücretleri de bu sınavlarda yer alan kişilerin hesaplarına belirlenen tarihlerde yatırılıyor. Gözler şimdi ÖSYM görevli ücreti ödeme tutarları ve tarihlerine çevrildi. Peki, ÖSYM sınav görevli ücretleri kaç TL? ÖSYM salon başkanı ücreti ne kadar, YKS görevli ücretleri ne zaman yatacak ? İşte ÖSYM görevli ücretleri 2025!

Ankara’da Yükseköğretim Kongresi’nde kimlik bunalımı masaya yatırıldı: Uluslararası katılımcılar ortak sorunlara dikkat çekti

Ankara’da düzenlenen Uluslararası Yükseköğretim Kongresi, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda üniversitelerin karşı karşıya bulunduğu kimlik krizini çok yönlü biçimde ele aldı. Kongrede, yükseköğretim sisteminin sadece yapısal değil, aynı zamanda zihinsel ve kültürel bir dönüşüme ihtiyaç duyduğu vurgulandı.

Klima nasıl tasarruflu kullanılır? Kimse o ayarı ciddiye almıyor ama klimada tasarrufun püf noktası orada!

Yaz aylarında klima kullanım süresi artınca tasarruflu kullanım yolları da araştırılan hususlar arasında yer almaya başladı. Sıcak havalarla başa çıkmanın yegane yollarından birisi olan klima kullanımı, her ne kadar ferah bir ortama zemin hazırlasa da yanlış kullanım halinde cepleri de yakabilme potansiyeli ile ürkütücü olmaktadır. Peki, klima nasıl tasarruflu kullanılır? Klimayı daha tasarrruflu kullanabilmek için neler yapmak gerekiyor? İşte, o konu hakkında bazı püf noktaları

YKS’de TYT olmadan AYT sınavına girmek mümkün mü? TYT’ye girmeyen AYT’ye girebilir mi?

YKS’de TYT olmadan AYT sınavına girmek mümkün mü sorusu merak ediliyor. YKS sınavında TYT zorunlu mu sorusu, pek çok vatandaşın gündeminde yer alıyor. Peki, AYT zorunlu mu, TYT’ye girmeyen AYT sınavına girebilir mi? İşte, ÖSYM’nin konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamalar

Diyarbakır BİLSEM’in başarısı… Depremden ilhamla dünya finaline

Diyarbakır Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), ‘Afet Destek Otomatı’ projesiyle ‘Dünyanın En İyi Okulları Ödülü 2025’te ‘Sağlıklı Yaşamı Destekleme’ kategorisinde ilk 10 finalist arasına girdi. Proje sayesinde, daha önce bilgileri alınan kronik hastalık sahipleri deprem sonrası oluşan koşullarda temel ilaçlarına ulaşabilecek.