Damacana Su Fiyatları Yükseliyor

Fiyat Artışları Dolayısıyla Damacana Suyun Maliyeti Yükseldi

DAMACANA suda yaşanan son fiyat artışlarıyla birlikte, damacanadan doldurulan bir bardak suyun maliyeti 1 lira 30 kuruşa kadar çıktı. Ayrıca boş damacana depozito fiyatı da 200 liraya kadar yükseldi.

Son dönemdeki fiyat artışları damacana suyu fiyatlarına da yansıdı. Yılın ilk 4 ayında maliyetler nedeniyle 3 kez zam yapıldı ve bazı markaların damacana suyu fiyatı 150 liraya kadar yükseldi. Yaşanan son artışlarla birlikte, damacanadan doldurulan bir bardak suyun maliyeti 1 lira 30 kuruşa kadar çıktı. Yurt dışından gelen ham maddeyle üretilen plastik damacana depozito fiyatı da 200 liraya kadar çıkarken, depozitosuyla birlikte ilk kez damacana su almanın maliyeti ortalama 350 lirayı buldu.

Antalya Tüp ve Su Dağıtıcıları Derneği (ANTSUDER) Yöneticisi Halil Mert, damacana su fiyatlarına yakın zamanda zamlar geldiğini belirterek, “Damacana suyunun fiyatı şu anda ortalama 100 ila 145 lira arasında değişiyor. İlk kez sipariş verenler ise genellikle 150-200 lira arasında depozito ödüyor. Lojistik maliyetlerinden dolayı su markaları arasında fiyat farklılıkları olabiliyor” dedi.

Mert, 19 litrelik damacandan yaklaşık 95 bardak su çıktığını belirterek, “Şu anda damacanadan doldurulan bir bardak su yaklaşık 1 lira 30 kuruşa denk geliyor. Bu seçenek diğerlerine göre daha ekonomiktir. Son dönemde ortalama 30 lira civarında zam geldi, ancak bu zamların sebebi bayiler değil. Fabrikalarda dezenfekte edilen damacanalar 70 doluma kadar kullanılabiliyor. Maliyetlerin artması nedeniyle vatandaşlarımızın damacanaları geri dönüşümü konusunda daha hassas olmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

Related Posts

İktisatçı Bayram Başaran’dan kritik uyarı: En Kötüsü Başlamadı! Hem Döviz Hem TL Krizi…

İktisatçı Bayram Başaran, Türkiye ekonomisine ilişkin “Bilinçli ve kontrollü bir fakirleştirme politikası uygulanıyor. En kötüsü daha başlamadı, sonbaharın sonundan itibaren hem döviz hem de TL krizini aynı anda yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

İşçi canını ortaya koydu iktidar bir zam yapamadı

Kamu sektöründe çalışan yaklaşık 600 bin işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmeleri görüşmelerinde zam oranı halen netleşmedi. Alın teri döken, hayatını ortaya koyan işçi emeğinin uzun süredir emeğinin karşılığını bekliyor. Zam görüşmelerinden haber …

Euro’nun patronu kararını verdi: Avrupa’da 8 ay sonra bir ilk

Avrupa Merkez Bankası (ECB), bir yıllık politika gevşetme politikasının ardından, Avrupa’nın ABD ile gelecekteki ticari ilişkilerinin netleşmesini beklemek için ara vererek, beklendiği gibi ana faiz oranını yüzde 2’de sabit bıraktı. Buna göre faiz indirimlerine 8 ay sonra ara vermiş oldu.

Euro Bölgesi’nde şirketlerin kredi talebi artıyor

Euro Bölgesi’nde, kurumsal kredilere yönelik talep, düşen faiz oranlarının ardından toparlandı.

Vodafone Business ile Hızlı Servis Markalarına Dijital Dönüşüm

Vodafone Business, PizzaLazza ve Saloon Burger’in dijitalleşme süreçlerine katkı sağladı.

Tekstil sektöründe alarm: 6 ayda 300 şirket konkordato ilan etti

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, yılın ilk yarısında 300’e yakın tekstil ve hazır giyim firmasının konkordato ilan ettiğini belirterek, bu sürecin tedarik zincirinde domino etkisi yarattığını vurguladı. Öksüz, konkordatonun yalnızca banka ve kamu borçlarını kapsaması, piyasa borçlarının ise korunması gerektiğini söyledi.