Bakanlıktan Narin Güran davasıyla ilgili açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Gündemdeki Konuları Değerlendirdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Anadolu Ajansı Editör Masası programında önemli açıklamalarda bulundu.

“Bakanlık İçin Önemli Mücadeleler Var”

Sıla bebek ve Narin cinayeti davalarında, bakanlık avukatlarının faillerin en ağır cezayı alması için çalıştığını söyleyen Göktaş, şu ifadelerde bulundu:

  • İlk günden itibaren hem Narin’in hem de Sıla’nın davasına bakanlık olarak müdahil olduk. Özellikle her iki dava için bakanlığımızın Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde özel ekipler oluşturduk.
  • Bugün Diyarbakır’da Narin kızımızın davasını takip etmek için 5 avukatımız bulunuyor. Ayrıca Tekirdağ’daki avukatlarımız da Sıla bebek davasını takip ediyor. Soruşturmanın her aşamasını titizlikle takip ettik.
  • Narin kızımızın mahkemesinde onun hukuki haklarını savunan yine biziz. Bu iki davanın da faillerinin en ağır cezayı alması için bakanlık avukatlarımız büyük bir mücadele veriyor.

“Sonuçlar Yakında Açıklanacak”

Bakan Göktaş, davaların ne zaman sonuçlanacağına ilişkin, “Sıla’nın davası henüz sonuçlanmadı, belki bir duruşma daha olabilir. Ancak Narin kızımızla ilgili ikinci duruşma. Sonuçların yakında açıklanmasını bekliyoruz. İki kızımızın katillerinin en ağır cezayı almaları için takipçisi olacağız” dedi.

Bakan Göktaş, Narin Güran’ın yaşadığı köydeki diğer çocuklar hakkında da şunları söyledi: “Köydeki diğer çocuklar için psikososyal destek ekibi oluşturduk, çocuklara yönelik bir rapor hazırladık. Travmaları atlatmaları için çalışmalarımız devam ediyor.”

Bakan Göktaş, Türkiye’de çocukların sosyal medya kullanımı konusunda yapılan düzenlemelere ilişkin, “Çocukları korumak için önemli bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğu ortada. Bakanlık olarak mevzuat çalışmalarımıza başladık. Bu yasal düzenleme cezai yaptırımları da içerecek. Yaş sınırı konusunda ise çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Related Posts

DEM Parti, Meclis’te Sırrı Süreyya Önder için taziyeleri kabul etti

DEM Parti, Meclis’te Sırrı Süreyya Önder için taziyeleri kabul etti

DİSK ve belediye imzaladı, en düşük işçi maaşı 42 bin 287 TL oldu

Narlıdere Belediyesi ve DİSK’e bağlı Genel-İş 4 No’lu Şube arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varıldı, imzalar atıldı. Buna göre, en düşük işçi maaşı bekar çalışanlar için aile yardımı ile birlikte 42 bin 287 TL, evli çalışanlar için 43 bin 131 TL oldu. Belediye Başkanı Erman Uzun, “Her iki tarafın da yapıcı ve olumlu yaklaşımıyla uzlaşmayla sonuçlanan toplu iş sözleşmesi görüşmelerimiz çalışma arkadaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olsun” dedi.

Samsun’da iki ilçeye uyuşturucu operasyonu: 6 kişi gözaltına alındı

Samsun’un Havza ve İlkadım ilçelerinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 6 şahıs gözaltına alındı.

Reformcu ve muhafazakar kardinaller, yeni papayı seçmek için toplanıyor

Katolik dünyası yeni liderini arıyor. Papa Francis’in ardından Sistine Şapeli’nde toplanacak kardinaller, siyah ya da beyaz dumanla belirlenecek tarihi bir seçim için günler sürecek bir sürece giriyor. Gelenekçilerle reformcuların karşı karşıya geldiği konklav, 1,4 milyar inananı etkileyecek.

Pakistan Savunma Bakanı’ndan Hindistan’a uyarı: ‘Su bizim kırmızı çizgimizdir’

Pakistan Savunma Bakanı Khavaja Muhammed Asıf, Hindistan’a, “ülkesine su akışını engelleyecek adımlardan kaçınma” uyarısında bulunarak, “Su bizim kırmızı çizgimizdir. Gelecekte savaşlar su yüzünden çıkacak” dedi.

Bağ evinin bahçesinden çıktı, Jandarma harekete geçti

Tokat’ta bir bağ evinin bahçesinde izinsiz kazı yapan 4 kişi, üzerinde Antik Yunanca ‘ΤΡΥΦΗ’ yazan ve bir kadın figürü bulunan mozaik buldu. Jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalanan şahıslardan 2’si tutuklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir