Başkan Tugay Parkinson hastaları ve yakınları ile buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Parkinson Hastaları İçin Özel Merkezler Kuruyor

11 Nisan Dünya Parkinson Farkındalık Günü ve Parkinson Hasta ve Yakınları Derneği’nin 10. kuruluş yılı etkinliğinde Karşıyaka’da bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Alzheimer, Parkinson, diyabet, hipertansiyon gibi hastalıklar için özel merkezler kuracaklarını açıkladı.

Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı’nda yapılan etkinliğe katılan Başkan Tugay, hastalar ve yakınlarıyla bir araya gelerek, özel sağlık merkezlerinin kurulması hedeflerini paylaştı. Bu merkezleri sivil toplum kuruluşları, hastalar ve yakınları ile birlikte çalışarak hayata geçirmeyi planladıklarını belirten Başkan Tugay, “Size bir yer bulacağız. Yer bulamazsak yer yapacağız. İhtiyacınız olan her türlü hizmeti size sunacağız” dedi.

Parkinson Hastalığı için Yeni Binalar Planlanıyor

Geçmiş dönemlerden bu yana Parkinson ve benzeri kronik hastalıklara destek verdiklerini vurgulayan Başkan Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yeni binalar ve tesisler planladıklarını ifade etti. Ayrıca, Eşrefpaşa Hastanesi’nin bazı avantajlarından da bahseden Başkan Tugay, bu hastalara destek olmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

İzmir’de 10 binin üzerinde Parkinson hastası bulunduğunu belirten Başkan Tugay, hastalar ve yakınlarına destek olmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Parkinson Hastalığıyla sembolleşen Lale çiçeğini hediye alan Başkan Tugay, etkinlikte müzik dinletisi sunan Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Serap Nargaz ve diğer katılımcıların şarkılarına eşlik etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Uzmanlar sağlıklı kişilerin estetik amaçlı bilinçsizce kullanımına karşı uyardı: Reçetesiz zayıflama iğneleri tehlike saçıyor

Diyabetle mücadele ve diyete dirençli obezite tedavisinde kullanılmak üzere reçete edilmesi gereken ve halk arasında zayıflama iğnesi olarak bilinen diyabet iğnelerinin kontrolsüz kullanımı büyük bir sağlık riski oluşturuyor. Uzman diyetisyen Özge Bayraktar, zayıflama iğnelerinin olumsuz etkilerini Cumhuriyet’e anlattı.

“Yangınlarda Solunum Şikayetleri 3 Katına Çıkıyor”

Yangınlarda solunum şikayetleri 3 katına çıkıyor. Uzmanlar yangın sonrası solunum şikayetlerinin arttığına dikkat çekerek alınması gereken önlemleri anlattı. 

Yaz aylarında vücut ısısındaki ani yükseliş ölümcül olabilir

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esra Demir, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalıkları olan bireylerin güneş çarpmalarına karşı risk altında olduğunu ve vücut ısısının ani ve kontrolsüz şekilde yükselmesinin ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

Gençlik masalları ve gerçekler: Hangisi sizi yaşlandırıyor?

Uzun yaşamın sırrı genlerde mi saklı, alışkanlıklarda mı? Kolajen, detoks, antioksidanlar Bilim ne diyor, pazarlama ne satıyor? Geroprotektif moleküllerden genetik testlere, anti-aging kürlerinden biyolojik yaş hesaplarına kadar tüm gençlik vaatlerini bilimsel süzgeçten geçirdik.

Buğulanan camlardan rahatsız mısınız? Gözlükle vedalaştıran 5 güncel yöntem

Gözlük takmadan güne başlayamıyor, denize girdiğinizde hiçbir şey görememek canınızı sıkıyor, yağmurlu havalarda ise ıslanan ve buğulanan camların rahatsızlığını mı yaşıyorsunuz? Görüş konforu kaybolan ve “artık gözlük kullanmaktan bıktım” diyen kişilerin sayısı günümüzde giderek artıyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Demir, gözlükten kurtulmada en güncel 5 yöntemi anlattı.

Kurban etini hemen poşetlemeyin: Zehirlenmeye kadar gider

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, kurban etinin doğru muhafaza edilmesi gerektiğini belirterek, “Kesilen etleri hemen poşetlere doldurup dolaba koymak büyük hata, zehirlenmeye kadar gider” dedi.