Türkiye’den ‘Suriye’ kararı! Teklif, Şara yönetiminden geldi…

Türkiye, Suriye’ye Yardım İçin Silah Tedarikine Hazırlanıyor

Türkiye, Suriye’deki yeni yönetimi destekleyerek ülkenin demokratleştirilmesine ve bölgedeki terör varlığının sona erdirilmesine yardımcı olmayı planlıyor.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Türk subaylarından birinin Suriye Savunma Bakanlığı’nda askeri danışman olarak görev yapması planlanıyor. Ayrıca, silah paketinin savaş uçakları, hava savunma sistemleri ve zırhlı araçları içerdiği bildiriliyor.

İLK TEKLİF SURİYE’DEN GELDİ

Türkiye, Suriye ordusunun yeniden yapılandırılmasında etkin bir rol oynayacak.

Kaynaklar, Şam yönetiminden gelen teklifin, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara’nın Ankara ziyareti sırasında gündeme geldiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Şara arasındaki görüşmelerde, ortak bir yol haritası üzerinde anlaşmaya varıldığı iddia ediliyor.

Related Posts

Gazze’de 5 yaş altı 650 bin çocuk açlıkla karşı karşıya

Gazze’de 5 yaş altı 650 bin çocuk açlıkla karşı karşıya

Son dakika… Özgür Özel’e Antalya’da jet soruşturma

Son dakika haberi… Özgür Özel’in, Manavgat Belediyesi’ne yönelik yapılan operasyonla ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında re’sen soruşturma başlatıldı.

Azerbaycan ve Ermenistan barış görüşmelerine başladı

Ermenistan ve Azerbaycan, Dağlık Karabağ krizinin ardından barışa en yakın adımı attı. İki ülkenin lideri, Abu Dabi’de tarihi bir zirvede buluştu.

İzmir’de kabus yine başladı: Alevler yayılıyor

Geçtiğimiz haftalarda günlerce süren orman yangınlarının ardından İzmir’in Menemen ilçesinde yeni bir yangın başladı. Hızla büyüyen orman yangınını söndürmek için ekipler çalışıyor.

Kırşehir’de içme suyu skandalı: Su kesintilerinin ve musluklardan çamur akmasının nedeni ortaya çıktı

Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda konuşan Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileri; sorumluluk alanlarındaki su kuyularının bakım ve onarımıyla temiz su temin ettiklerini ifade etti. DSİ yetkilileri …

Bahçeli’nin “İmamoğlu davası canlı yayınlansın” mesajına Erdoğan’dan sürpriz destek

Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel’in İBB davalarının canlı yayınlanması talebine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin destek vermesinin ardından bir açıklama da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da açıklama geldi. Erdoğan, “Bana göre gayet güzel bir takdirdir, hayırlı olur” dedi.