Güncel Haber Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

Bakanlıktan açıklama: “Döviz kuruna destek yok” ifadesi Şimşek’e ait değil!

Bakan Mehmet Şimşek'in "Tek haneli enflasyona kadar döviz kuruna destek yok" sözlerine Bakanlıktan yalanlama geldi. Açıklamada "enflasyon beklentileri çıpalanana kadar aşırı dalgalanmalara izin verilmeyeceğini ifade etmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı: “Döviz Kuru İçin Tek Haneli Enflasyona Destek Yok” İfadesi Bakan Şimşek’e Ait Değil

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ekonomim Gazetesi’nde yer alan “Tek Haneli Enflasyona Kadar Döviz Kuruna Destek Yok” başlıklı haberin Bakan Mehmet Şimşek’e ait olmadığını açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Bakan Şimşek’in bahsi geçen ifadeleri kullanmadığı belirtildi. Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek, 7 Mart 2025 tarihinde Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısında ihracatçıların konularını dinleyerek kapsamlı yanıtlar verdi.

Toplantı basına kapalı olarak gerçekleşti ve döviz kuruyla ilgili medyada yer alan Bakan Şimşek’e atfedilen değerlendirmelerin doğru olmadığı vurgulandı. Bakan Şimşek, ihracatçıların kura dair sorularına yanıt verirken, döviz piyasasının dengelenmesi ve aşırı dalgalanmalara izin verilmemesi gerektiğini belirtti.

Bakanlık, basına yansıyan haberin gerçeği yansıtmadığını ve toplantının içeriğinin çarpıtıldığını, doğruluğunun teyit edilmeden kamuoyunu yanılttığını vurguladı.