Nepal’de sokaklara dökülen halk monarşi istedi

Nepal’de Eski Kral Gyanendra’ya Destek Gösterisi: “Kral Geri Dön, Ülkeyi Kurtar!”

Asya ülkesi Nepal’de eski kral Gyanendra Bir Bikram Şah Dev, ülkenin batısına yaptığı ziyaretin ardından başkenti Katmandu’daki Tribhuvan Uluslararası Havalimanı’na indi.

“KRAL GERİ DÖN, ÜLKEYİ KURTAR”

Havalimanının ana girişini kapatan monarşi yanlısı yaklaşık binlerce kişi, Gyanendra’nın yeniden ülkede tahta geçmesi için gösteri yaptı. Göstericiler, “Kraliyet sarayını krala bırak”, “Kral geri dön, ülkeyi kurtar”, “Çok yaşa sevgili kralımız”, “Monarşi istiyoruz” sloganlarını atarken, yüzlerce polis de onların havalimanına girmesini engelledi.

HİNDUİZM TEKRAR RESMİ DİN KABUL EDİLSİN ÇAĞRISI

Şiddet olaylarının yaşanmadığı gösteride Hinduizm’in ülkenin tekrar resmi dini kabul edilmesi çağrısı yapıldı.

2008’DE TAHTI BIRAKTI

Nepal’de Kral Gyanendra, demokrasi yanlısı gösteriler üzerine 2008’de 239 yıllık monarşiye son vermiş ve ülkede cumhuriyet rejimi kabul edilmişti. Öte yandan, çok sayıda Nepal vatandaşı, siyasi istikrarsızlık, kötü ekonomik koşullar ve yolsuzluklardan sorumlu tuttuğu yetkililer nedeniyle cumhuriyet rejimine karşı tepki duyuyor.

Related Posts

Sucuk diye tavuk, kebap diye sakatat yedirmişler! Bakanlık markaları bugün ifşa etti

Ticaret Bakanlığı, 1 Temmuz 2025 itibarıyla taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen firmaların listesini yayımladı. Liste, özellikle sucuk, köfte ve kebap gibi halkın en çok tükettiği et ürünlerinde yapılan ciddi hileleri gün yüzüne çıkardı.

Tayland’ı karıştıran telefon görüşmesi: Başbakan hakkında görevden uzaklaştırma kararı

Tayland Başbakanı Paetongtarn Shinawatra’nın eski Kamboçya Başbakanı Hun Sen gizli bir telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktı. Gizli görüşme haberinin basını yansıması üzerine harekete geçen Anayasa Mahkemesi, Shinawatra’yı görevden uzaklaştırdı.

Rusya korkusu! O ülkede kadınlara askerlik zorunlu oldu

Danimarka Parlamentosu’nda 11 Haziran’da kabul edilen yeni yasa ile 1 Temmuz 2025 itibarıyla 18 yaşını dolduran tüm kadınlar, erkeklerle birlikte kura sistemine tabi olacak. “KURA SİSTEMİNE DAHİL EDİLECEK” Ülkede mevcut yasaya göre 18 yaş üstü …

İçişleri Bakanlığı açıkladı: 30 gün içinde başvurmayan ehliyet sahipleri hakkını kaybedecek

31 Temmuz 2025 tarihi itibarıyla eski tip ehliyet kullanımının sona ereceğini açıklayan İçişleri Bakanlığı, halihazırda sürücü belgesini yenilemeyen 4 milyona yakın sürücüye çağrı yaptı. Bakanlık, 30 gün içinde ehliyetlerini yenilemeyenlerin trafiğe çıkmayacağını hatırlatırken, eski ehliyet sahipleri ağustos ayı itibarıyla yenileme işlemi için 7 bin 438 TL ödemek zorunda kalacak.

İsrailli yerleşimciler İsrail askerlerine saldırdı

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, işgal altındaki Batı Şeria’da İsrail ordu karakolunu basmaya çalıştı. İsrailli yerleşimcilerin askerlere saldırdığı kaydedildi.

Türkiye’nin dört bir yanı alevlere teslim… Ekrem İmamoğlu’ndan iktidara ‘acil’ çağrı: ‘Gücünüzü muhalefeti susturmaya değil, alevleri söndürmeye harcayın!’

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri’deki hücresinden; Türkiye’nin dört bir yanında devam eden yangınlara ilişkin olarak bir mesaj paylaştı. “Yanıyoruz!” diyen İmamoğlu, iktidara seslenerek, “Gücünüzü, milletin gerçek sesi olan muhalefeti susturmaya harcamak yerine, ülkenin dört bir yanını saran alevleri söndürmeye harcayın” dedi.