Lavrov-Rubio görüşmesi: ‘ABD ile Rusya arasında iletişim sürecek’

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio telefon görüşmesi geçekleştirdi. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, iki bakan Ukrayna’daki durumu ve önceki ABD yönetimi tarafından koyulan “tek taraflı engellerin” kaldırılmasını görüştü.

Açıklamada, önceki yönetimden miras kalan, karşılıklı faydalı ticaret, ekonomik ve yatırım iş birliğine yönelik tek taraflı engellerin kaldırılması adına “ikili ilişkilerdeki sorunları çözmek amacıyla iletişimi sürdürme konusunda” anlaştıkları belirtildi.

İHA’nın aktardığına göre, Lavrov ve Rubio’nun “Ukrayna çevresindeki çözüm, Filistin’deki durum ve genel olarak Orta Doğu’daki gelişmeler de dahil olmak üzere acil uluslararası konularda karşılıklı etkileşimde bulunmaya yönelik istekliliklerini ifade ettikleri” aktarılan açıklamada, “Lavrov ve Rubio, başkanlar tarafından belirlenen atmosfer doğrultusunda karşılıklı saygıya dayalı devletler arası diyalogun yeniden kurulması için çalışmaya karar verdiler” ifadeleri kullanıldı.

Bakanların ABD’deki “Rus diplomatik misyonlarının işleyiş şartlarını hızlı bir şekilde iyileştirme” konusunda da görüşme yaptıkları belirtilen açıklamada, uzmanların yakında bir araya gelerek, Rus ve ABD misyonlarının yurtdışındaki çalışmalarına yönelik engelleri karşılıklı olarak kaldırmak için somut adımlar üzerinde anlaşacakları aktarıldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı ise, Rubio’nun telefonda, Trump’ın Ukrayna’daki çatışmaya son verme konusundaki kararlılığını yinelediğini bildirdi. Açıklamada, “Bunun yanı sıra, diğer bir dizi ikili konuda potansiyel olarak birlikte çalışma fırsatını da görüştüler” denildi.

(İHA)

Related Posts

DEM Parti, Meclis’te Sırrı Süreyya Önder için taziyeleri kabul etti

DEM Parti, Meclis’te Sırrı Süreyya Önder için taziyeleri kabul etti

DİSK ve belediye imzaladı, en düşük işçi maaşı 42 bin 287 TL oldu

Narlıdere Belediyesi ve DİSK’e bağlı Genel-İş 4 No’lu Şube arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varıldı, imzalar atıldı. Buna göre, en düşük işçi maaşı bekar çalışanlar için aile yardımı ile birlikte 42 bin 287 TL, evli çalışanlar için 43 bin 131 TL oldu. Belediye Başkanı Erman Uzun, “Her iki tarafın da yapıcı ve olumlu yaklaşımıyla uzlaşmayla sonuçlanan toplu iş sözleşmesi görüşmelerimiz çalışma arkadaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olsun” dedi.

Samsun’da iki ilçeye uyuşturucu operasyonu: 6 kişi gözaltına alındı

Samsun’un Havza ve İlkadım ilçelerinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 6 şahıs gözaltına alındı.

Reformcu ve muhafazakar kardinaller, yeni papayı seçmek için toplanıyor

Katolik dünyası yeni liderini arıyor. Papa Francis’in ardından Sistine Şapeli’nde toplanacak kardinaller, siyah ya da beyaz dumanla belirlenecek tarihi bir seçim için günler sürecek bir sürece giriyor. Gelenekçilerle reformcuların karşı karşıya geldiği konklav, 1,4 milyar inananı etkileyecek.

Pakistan Savunma Bakanı’ndan Hindistan’a uyarı: ‘Su bizim kırmızı çizgimizdir’

Pakistan Savunma Bakanı Khavaja Muhammed Asıf, Hindistan’a, “ülkesine su akışını engelleyecek adımlardan kaçınma” uyarısında bulunarak, “Su bizim kırmızı çizgimizdir. Gelecekte savaşlar su yüzünden çıkacak” dedi.

Bağ evinin bahçesinden çıktı, Jandarma harekete geçti

Tokat’ta bir bağ evinin bahçesinde izinsiz kazı yapan 4 kişi, üzerinde Antik Yunanca ‘ΤΡΥΦΗ’ yazan ve bir kadın figürü bulunan mozaik buldu. Jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalanan şahıslardan 2’si tutuklandı.