Bu kaçıncı… Edirne Barınağı’ndaki çöpte ölü ve canlı köpekler çıktı: 2 gözaltı

Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağında Skandal!

İstasyon Mahallesi’nde bulunan Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı yanındaki çöp konteynerine poşet içerisinde atılan köpek yavruları ihbarı üzerine harekete geçildi. İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Doğa ve Hayvanları Koruma Timi (HAYDİ) olay yerine sevk edilerek soruşturma başlatıldı. Barınakta görevli olan Ş.K. ve E.A. isimli 2 kişi jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Yaşananlar

Edirne’de dün barınağı ziyaret eden bazı hayvanseverler, çöp konteynerine atılan poşet içerisinde köpek yavruları bulmuştu. Bu olay, cep telefonu kamerasıyla kaydedilerek sosyal medya platformlarında paylaşılmıştı. Ölen köpeklerin yanı sıra yaşayan bir köpeğin bulunması ise merak konusu oldu. Köpek yavrularının neden çöpe atıldığı, ölen köpeklerin nasıl öldüğü ve neden canlı köpeğin atıldığı konuları büyük tepki çekti.

Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın ve Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu olayın ardından barınağı ziyaret ederek inceleme yapmış, hayvansever dernekleri temsilcileriyle görüşerek taleplerini dinlemişlerdi. Köpek yavruları ise 22 Dost Eli Derneği tarafından tedavi için veterinere götürülmüş, soruşturma başlatılan olayla ilgili personel ise görevden alınmıştı.

Related Posts

Gazze’de 5 yaş altı 650 bin çocuk açlıkla karşı karşıya

Gazze’de 5 yaş altı 650 bin çocuk açlıkla karşı karşıya

Son dakika… Özgür Özel’e Antalya’da jet soruşturma

Son dakika haberi… Özgür Özel’in, Manavgat Belediyesi’ne yönelik yapılan operasyonla ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında re’sen soruşturma başlatıldı.

Azerbaycan ve Ermenistan barış görüşmelerine başladı

Ermenistan ve Azerbaycan, Dağlık Karabağ krizinin ardından barışa en yakın adımı attı. İki ülkenin lideri, Abu Dabi’de tarihi bir zirvede buluştu.

İzmir’de kabus yine başladı: Alevler yayılıyor

Geçtiğimiz haftalarda günlerce süren orman yangınlarının ardından İzmir’in Menemen ilçesinde yeni bir yangın başladı. Hızla büyüyen orman yangınını söndürmek için ekipler çalışıyor.

Kırşehir’de içme suyu skandalı: Su kesintilerinin ve musluklardan çamur akmasının nedeni ortaya çıktı

Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda konuşan Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileri; sorumluluk alanlarındaki su kuyularının bakım ve onarımıyla temiz su temin ettiklerini ifade etti. DSİ yetkilileri …

Bahçeli’nin “İmamoğlu davası canlı yayınlansın” mesajına Erdoğan’dan sürpriz destek

Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel’in İBB davalarının canlı yayınlanması talebine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin destek vermesinin ardından bir açıklama da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da açıklama geldi. Erdoğan, “Bana göre gayet güzel bir takdirdir, hayırlı olur” dedi.