Lokanta zincirine kurşun yağmuru: ’15 milyon ceza kestik’

Pendik, Sultanbeyli ve Sancaktepe’deki Lokanta Zincirine Kursun Yağmuru!



İstanbul’da aynı işletmeciye ait olan Pendik, Sultanbeyli ve Sancaktepe ilçelerinde bulunan lokantalar, 20-21-22 Ocak tarihlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşunlandı. İşyeri sahibi, bu olayın ardından polise giderek kendisinin arandığını ve 15 milyon TL haraç istendiğini belirterek şikayetçi oldu.



Gasp Büro Amirliği tarafından başlatılan operasyon sonucunda, 120 saatlik görüntüyü inceleyen ekipler, şüphelilerin kimliklerini ve adreslerini tespit etti. Operasyonda, yaşları 15 ila 21 arasında değişen dört şüpheli gözaltına alınırken bir tabanca ele geçirildi. Saldırganlar, talimatın yurt dışından geldiğini iddia ederek, kendileriyle Türkiye’de irtibat kuran bir kişinin ismini polise bildirdi.



ANADOLU ADLİYESİNDE GÖZALTINA ALINDI

Adliye binasında bekleyen saldırganların yanında bulunan Gasp Büro Amirliği ekipleri, giriş kapısında şüpheli bir şekilde bekleyen iki kişiyi tespit etti. İncelemede, aranan ve örgüt lideri olduğu iddia edilen 25 yaşındaki Y.E.E. ve M.A.’nın burada olduğu belirlendi.



TUTUKLANDILAR

Yapılan soruşturma sonucunda ‘Örgüt kurmak ve suç örgütüne üye olmak’ suçlamalarıyla haklarında işlem yapılan şüpheliler tutuklandı. M.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Related Posts

ABD Rusya ve Ukrayna heyetleri yarın İstanbul’da bir araya gelecek

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Bakan Hakan Fidan öncülüğünde Rubio başkanlığındaki ABD heyeti, Umerov başkanlığındaki Ukrayna heyeti ve Medinskiy başkanlığındaki Rus heyetinin yarın İstanbul’da bir araya geleceklerini bildirdi.

Şam’da Türkiye-Suriye ortaklığıyla yükseköğretim adımı atılıyor

Suriye’nin başkenti Şam’da Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile Suriye Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanı Dr. Mervan el-Halabi arasında yükseköğretim ve bilimsel araştırma alanında işbirliği ve ortak üniversite kurulmasını öngören protokol imzalandı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar: “Suriyeli muhataplarımız da bu projeye tam destek veriyor. Üniversitenin kuruluş çalışmaları çok yakında başlayacak” açıklamasında bulundu.

Kırmızı ışık yanmasına rağmen durmadı: Yaya geçindeki kadını hastanelik etti

Bursa’da, yolun karşısına geçerken motosikletin çarptığı Zeynep A. ağır yaralandı.

Çin’den 5 ülke için vize muafiyeti kararı

Çin, Kovid-19 salgınının ardından ülkeye yurt dışından seyahatleri artırmayı amaçlayan tek taraflı vize muafiyeti programına, 5 Latin Amerika ülkesini dahil edeceğini bildirdi.

Türkiye’ye zararı 3 milyar dolardan fazla

Adana Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Moleküler Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burhan Arıkan ve ekibi, Türkiye’ye yıllık 3 milyar dolar ekonomik zararı olan Akdeniz Meyve Sineği’ne karşı kimyasal içermeyen, bitki üzerinde herhangi bir birikim yapmayan tamamen biyolojik bir ilaç geliştirdi.

Sakarya’da 18 kilo sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Sakarya’da 18 kilo 910 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi.