Kapadokya Yarıyıl Tatilinde Tercih Ediliyor

Kapadokya, Yarıyıl Tatilinde Yerli Turistlerin Gözdesi

Türkiye’nin popüler turizm merkezlerinden Kapadokya, yarıyıl tatilinde yerli turistler tarafından tercih ediliyor. Günübirlik veya konaklamalı seçeneklerle Kapadokya’yı ziyaret eden yerli turistler, sıcak hava balonu, at ve arazi araçları turları ile vadi yürüyüşleri yaparak bölgenin tadını çıkarıyorlar. Ayrıca aileler, doğal kaya oluşumlarıyla kaplı manzarada fotoğraf çektirerek tatillerini ölümsüzleştiriyorlar.

Kozaklı ilçesindeki termal tesislerde ise doluluk oranı yarıyıl tatili dolayısıyla artış gösteriyor. Sıcak su havuzlarında eğlenceli zaman geçiren çocuklar, aileleriyle birlikte bölgedeki müze ve ören yerlerini ziyaret ederek vakit geçiriyorlar.

Ankara’dan ailesiyle gelen Musa Eymen Altıntaş, peribacalarını görmeyi çok istediği için karne hediyesi olarak Kapadokya’yı tercih ettiğini belirtti. Ailesinin Eskişehir’e gitmek istediğini ancak kendisinin Kapadokya’yı seçtiğini dile getiren Altıntaş, “Karneyi aldıktan birkaç gün sonra buraya geldik” dedi.

Kapadokya’ya Adana’dan çocuklarıyla gelen Bahadır Ünlü, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan turizm merkezinde tatil yapmanın keyifli olduğunu ifade etti. Ünlü, bölgede dinlenme imkanı bulduklarını ve tarihi dokunun insanı etkileyici olduğunu belirtti. Aynı zamanda ATV turuna katılarak ve atlı tura çıkarak tatillerini dolu dolu geçirmeye çalıştıklarını söyledi.

Nevşehir Turist Rehberleri Odası Başkanı Özay Onur ise Kapadokya’nın her yaşa uygun seçenekler sunan eşsiz bir turizm merkezi olduğunu vurgulayarak, bölgenin düşük sezonunda olmalarına rağmen yarıyıl tatili ile ilginin arttığını belirtti. Onur, Kapadokya’yı ziyaret eden herkesi bölgeyi rehber eşliğinde keşfetmeye davet etti ve unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayacaklarından emin olduğunu söyledi.

Related Posts

Kalp krizi geçirdiği iddia edilmişti: Sahnede fenalaşan Sevcan Orhan’dan ilk açıklama

Türk Halk Müziği sanatçısı Sevcan Orhan, Kıbrıs’ta sahne aldığı sırada aniden fenalaştı. Sosyal medyada, ünlü sanatçının kalp krizi geçirdiği yönünde iddialar yayıldı. Bu haberlerin ardından Sevcan Orhan, sosyal medya hesabından bir video paylaşarak yaşadığı durumu kendisi açıkladı.

Sucuk diye tavuk, kebap diye sakatat yedirmişler! Bakanlık markaları bugün ifşa etti

Ticaret Bakanlığı, 1 Temmuz 2025 itibarıyla taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen firmaların listesini yayımladı. Liste, özellikle sucuk, köfte ve kebap gibi halkın en çok tükettiği et ürünlerinde yapılan ciddi hileleri gün yüzüne çıkardı.

Tayland’ı karıştıran telefon görüşmesi: Başbakan hakkında görevden uzaklaştırma kararı

Tayland Başbakanı Paetongtarn Shinawatra’nın eski Kamboçya Başbakanı Hun Sen gizli bir telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktı. Gizli görüşme haberinin basını yansıması üzerine harekete geçen Anayasa Mahkemesi, Shinawatra’yı görevden uzaklaştırdı.

Rusya korkusu! O ülkede kadınlara askerlik zorunlu oldu

Danimarka Parlamentosu’nda 11 Haziran’da kabul edilen yeni yasa ile 1 Temmuz 2025 itibarıyla 18 yaşını dolduran tüm kadınlar, erkeklerle birlikte kura sistemine tabi olacak. “KURA SİSTEMİNE DAHİL EDİLECEK” Ülkede mevcut yasaya göre 18 yaş üstü …

İçişleri Bakanlığı açıkladı: 30 gün içinde başvurmayan ehliyet sahipleri hakkını kaybedecek

31 Temmuz 2025 tarihi itibarıyla eski tip ehliyet kullanımının sona ereceğini açıklayan İçişleri Bakanlığı, halihazırda sürücü belgesini yenilemeyen 4 milyona yakın sürücüye çağrı yaptı. Bakanlık, 30 gün içinde ehliyetlerini yenilemeyenlerin trafiğe çıkmayacağını hatırlatırken, eski ehliyet sahipleri ağustos ayı itibarıyla yenileme işlemi için 7 bin 438 TL ödemek zorunda kalacak.

İsrailli yerleşimciler İsrail askerlerine saldırdı

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, işgal altındaki Batı Şeria’da İsrail ordu karakolunu basmaya çalıştı. İsrailli yerleşimcilerin askerlere saldırdığı kaydedildi.