Reuters: Kahire hükümetini tehdit eden Mısırlı Suriye’de gözaltına alındı

Mısır Vatandaşı Suriye’de Gözaltına Alındı

Heyet Tahrir Şam (HTŞ) öncülüğündeki cihatçı grupların 8 Aralık 2024 tarihinde başkent Şam’ın kontrolünü ele geçirdiği ve Beşar Esad yönetiminin yıkıldığı Suriye’de bir Mısır vatandaşının gözaltına alındığı iddia edildi.

Yeni yönetim yetkilileri, Suriye’de Beşar Esad’a karşı savaşan Mısırlı bir ‘militanın’ sosyal medya üzerinden ‘Kahire hükümetine tehditte bulunması’ nedeniyle gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltına alınan kişi, Ahmed El Mansur isimli bir Mısırlı olarak belirtilirken, Mansur’un paylaştığı video nedeniyle tutuklandığı bildirildi.

Suriye’de HTŞ öncülüğündeki cihatçı grupların güçlenmesiyle birlikte Mısır hükümeti, Suriye’ye yönelik desteklerini dile getirirken, devlet kontrolündeki medya ise Şam’daki iktidar değişimine eleştirel yaklaşarak olası Müslüman Kardeşler’in yükselme endişelerini dile getiriyor. Suriyeli yetkililerin Mansur’u gözaltına alması, Kahire’ye önemli bir mesaj olarak yorumlanıyor.

(REUTERS)

Related Posts

Avustralya merkezli hava yolu şirketi: Siber saldırı sonucu yaklaşık 6 milyon müşterinin verileri çalındı

Avustralya merkezli hava yolu şirketi: Siber saldırı sonucu yaklaşık 6 milyon müşterinin verileri çalındı

Yolda yanan araba ormanı kül etti

Muğla’nın Milas ilçesinde seyir halinde iken yanan arabadan çıkan alevler ormanı yaktı. Üç kişi yanan arabadan son anda indi, ormanlık alandaki yanın büyümeden söndürüldü.

Rusya’da ölen askerlere veda… Kim’in gözleri doldu

Kuzey Kore’de, Rus ordusu saflarında savaşırken hayatını kaybeden Kuzey Koreli askerler için anma töreni düzenlendi.

Kalp krizi geçirdiği iddia edilmişti: Sahnede fenalaşan Sevcan Orhan’dan ilk açıklama

Türk Halk Müziği sanatçısı Sevcan Orhan, Kıbrıs’ta sahne aldığı sırada aniden fenalaştı. Sosyal medyada, ünlü sanatçının kalp krizi geçirdiği yönünde iddialar yayıldı. Bu haberlerin ardından Sevcan Orhan, sosyal medya hesabından bir video paylaşarak yaşadığı durumu kendisi açıkladı.

Sucuk diye tavuk, kebap diye sakatat yedirmişler! Bakanlık markaları bugün ifşa etti

Ticaret Bakanlığı, 1 Temmuz 2025 itibarıyla taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen firmaların listesini yayımladı. Liste, özellikle sucuk, köfte ve kebap gibi halkın en çok tükettiği et ürünlerinde yapılan ciddi hileleri gün yüzüne çıkardı.

Tayland’ı karıştıran telefon görüşmesi: Başbakan hakkında görevden uzaklaştırma kararı

Tayland Başbakanı Paetongtarn Shinawatra’nın eski Kamboçya Başbakanı Hun Sen gizli bir telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktı. Gizli görüşme haberinin basını yansıması üzerine harekete geçen Anayasa Mahkemesi, Shinawatra’yı görevden uzaklaştırdı.